Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovo je najbrži i najukusniji tart sa šljivama, orasima i borovnicama! Ljetni desert na bazi lisnatog tijesta osvaja i izgledom i okusom

Stigla je sezona šljiva, mnogima omiljenog ljetnog ploda koje je idealno za pripremu ukusnih i laganih deserata. Ako ste se jedva dočekali opskrbiti superzdravom voćkom i nemate ideju u koju je slasticu pretvoriti, isprobajte recept za nikad brži tart sa šljivama, borovnicama i orasima…

Sočne i slatke šljive su jedno od najpopularnijeg voća – kako zbog izuzetnog okusa, tako i zbog snažnog ljekovitog djelovanja. Odličan su izvor vitamina C, K, E, B6 te folne kiseline i niacina, zbog čega biste ih tijekom ljeta trebali konzumirati svakodnevno.

Osim što ima jako antioksidativno djelovanje, C vitamin u ovoj voćki pospješuje apsorpciju željeza, stimulira rad imunološkog sustava, čuva zdravlje kože, mišića, kostiju i tetiva, doprinosi zdravlju zuba i desni te štiti od bakterija i virusa.

@minna_vauhkonen

S obzirom na to da je sezona šljiva u svom punom jeku, bilo bi prava šteta ne iskoristiti ovu voćku za pripremu finog deserta kojeg će, bez sumnje, tražiti porcija više. U nastavku donosimo recept za najbrži tart u kojem se šljive spajaju s orasima i borovnicama.

RECEPT

Sastojci:

paket razvaljanog lisnatog tijesta
700 g šljiva
200 g borovnica
6 žlica mljevenih oraha
4 žlice šećera
3 žlice maslaca
vanilin šećer
žličica cimeta

@foodartproject

Postupak:

Šljive operite, raspolovite i očistite od koštica. Lisnato tijesto stavite na pleh za pečenje i ostavite rubove blago povišenima. Jaja pjenasto umutite pa im dodajte cimet i mljevene orahe.

Smjesu izlijte na lisnato tijesto. Na vrh poslažite šljive narezane na tanke kriške i preko njih pospite cijele borovnice. Tart pecite 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C i poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Foto: Instagram





Slični članci