Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ostalo vam je pilećeg mesa od ručka? Spojite ga s krumpirom i curryjem i pretvorite u ukusne krokete iz pećnice koje će obožavati i mali i veliki

Pileće meso je jedna od najzahvalnijih namirnica, jer se može iskoristiti za pripremu raznih jela koja će obožavati i mali i veliki. Ako vam je ostalo piletine od ručka ili ste u potrazi za malo drugačijim načinom kako upotrijebiti tek kupljeno meso, u nastavku donosimo jednostavan recept za ukusne pileće krokete s krumpirima koji se peku u pećnici…

Pileći medaljoni bezvremensko su jelo koje malo tko odbija, no jeste li ikada probali krokete od piletine? U slučaju da još niste, sada je pravo vrijeme da se okušate u izradi ovog finog obroka koji ne zahtijeva posebne kulinarske vještine.

@graceofspice

Bilo da ste tek kupili piletinu ili vam je ostalo bijelog mesa od zadnjeg objeda, spojite ga s krumpirima, curryjem i drugim začinima i pretvorite u brzi ručak za prste polizati. Recept donosimo u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

300 g kuhanog ili pečenog bijelog pilećeg mesa
3 krumpira
luk
180 ml pilećeg temeljca
maslinovo ulje
2 češnja češnjaka
šaka svježeg peršina
šaka svježeg vlasca
sol i papar
curry prah
1 veće ili 2 manja jaja
krušne mrvice
češnjak u prahu

@hautescuisines

Postupak:

Piletinu sitno nasjeckajte, a krumpire ogulite i stavite kuhati. Skuhanim krumpirima dodajte pola temeljca, sol i papar pa napravite pire. Na maslinovom ulju propirjajte luk i češnjak. Ubacite peršin i vlasac, posolite, popaprite i dobro promiješajte.

Dodajte piletinu i preostali temeljac. Nakon nekoliko minuta sve uklonite s vatre, promiješajte i dodajte curry prah. Dobivenu smjesu sjedinite s pire krumpirom. Po potrebi dodatno začinite solju, paprom i curryjem.

@graceofspice

Zagrijte pećnicu na 230°C. Umutite jaja umutite u dubokom tanjuru i malo posolite. U drugom tanjuru začinite krušne mrvice solju, paprom češnjakom u granulama i curry prahom.

Od smjese mesa i krumpira formirajte krokete pa ih najprije umočite u jaje, a zatim u krušne mrvice i posložite na lim obložen papirom za pečenje. Poslažite krokete i lagano ih poprskajte uljem. Pecite 15-20 minuta i poslužite uz salatu.

Foto: Instagram





Slični članci