Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jede vam se nešto slatko? Mekane i aromatične cimet rolice s bundevom planut će sa stola u tren oka, a vaš dom mirisat će još satima

Cimet rolice ne treba posebno predstavljati. Malo tko može odoljeti ukusnim, mekanim i mirisnim pecivima od kojih cijeli dom satima miriši božanstveno. Ako vam je sama spomen na ovaj desert izmamila zazubice, u nastavku donosimo malo drugačiji recept za cimet rolice s bundevom koje će u treptaju planuti sa stola…

Rolice od cimeta slove za jednu od omiljenih jesenskih slastica, a prilično ih je jednostavno napraviti ako ste imalo skloni pripremi deserata s dizanim tijestom.

Doda li se bundeva u tijesto, ova peciva postaju još mekša i aromatičnija. Lagano orašast okus tikve odlično se slaže s cimetom i maslacem u nadjevu. U nastavku donosimo super recept za cimet rolice s bučom koji neće zadati muke čak ni početnicima.

@marikacucuzzaphotography

RECEPT

Tijesto:

250 g muškatne (butternut) bundeve
350 g glatkog brašna
1 jaje
30 g smeđeg šećera
30 g otopljenog maslaca
80 ml mlijeka
instant-kvasac
prstohvat soli
prstohvat muškatnog oraščića

Nadjev:

70 g maslaca sobne temperature
80 g smeđeg šećera
žlica cimeta

Preljev:

100 g krem sira
žlica meda
žlica mlijeka

@healthylittlecravings

Priprema:

Ogulite muškatnu bundevu i skuhajte u malo vode dok ne omekša. Dobro ocijedite vodu i malo ohladite. Vilicom izgnječite u pire. U prosijano brašno dodajte kvasac, šećer, muškatni oraščić i sol te promiješajte.

Lagano ugrijte mlijeko pa ga dodajte brašnu s jajetom, maslacem i pireom od bundeve. Umijesite glatko tijesto, pokrijte kuhinjskom krpom i stavite na toplo da se diže oko 45 minuta.

@autumnslovelysmile

Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika. Premažite ga mekanim maslacem sobne temperature i posipajte mješavinom šećera i cimeta. Čvrsto zarolajte po dužoj stranici pravokutnika tijesta.

Oštrim nožem režite rolice debljine 1 cm. Okrugli kalup za pite ili torte lagano namažite uljem pa poslažite rolice prerezanom stranom prema gore. Prekrijete kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom još oko pola sata.

@autumnslovelysmile

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite cimet rolice oko 25 minuta, odnosno dok ne porumene. Dok se rolice peku, pripremite preljev. Krem sir stavite u posudu i dobro istucite mikserom.

Dodajte žlicu meda i mlijeka i miješajte dok ne dobijete glatku, tekuću smjesu. Preljev stavite u vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za zamrzavanje kojoj malo odrežete jedan vrh pa ukrasno naštrcajte preljev preko rolica.

Foto: Instagram





Slični članci