Svestrana TV i radijska voditeljica Karmela Vukov Colić ponosna je autorica kuharice ‘Kuhinja života’, a fotografije njezinih jela na društvenim mrežama iz dana u dan mame zazubice mnogobrojnih obožavatelja. Autorica bloga ‘Ciao Karmela’ s vremena na vrijeme podijeli recepte koji ne zahtijevaju posebne kulinarske vještine i iznova oduševi javnost. Ovoga puta otkrila je kako pripremiti slasnu pitu od bobičastog voća koja će (bez sumnje!) u trenu planuti sa stola…
Sezona bobičastog voća polako počinje, a ono je idealna baza za pripremu slastica kojima neće odoljeti ni oni najprofinjenijeg nepca. Upravo ta namirnica našla se u glavnoj ulozi novog recepta TV voditeljice i blogerice Karmele Vukov Colić.
Autorica kuharice ‘Kuhinja života’ otkrila je kako pripremiti slatko-kiselkastu pitu sa šumskim voćem koja vas neće dugo zadržati u kuhinji i rezultatom ostavila slatkoljupce bez daha.
RECEPT
Tijesto:
200 g pirovog brašna
100 g hladnog maslaca
50 g smeđeg šećera
1 jaje
prstohvat soli
Krema:
250 g krem sira
½ šalice marmelade od malina
360 ml (1,5 šalica) slatkog vrhnja
miješano šumsko voće
Priprema:
Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku 30 minuta, a zatim razvaljati i njime obložiti kalup za pitu. Po tijestu, na papir za pečenje, rasporediti kuglice (grah ili rižu) i koru za pitu peći na 180°C oko 20 minuta. Ohladiti.
Izmiksati krem sir i marmeladu, umiješati tučeno vrhnje i tom kremom nadjenuti koru. Po vrhu složiti svježe maline i borovnice. Staviti u hladnjak do posluživanja.
Foto: Instagram