Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ukusni teleći medaljoni u vinskom umaku s rižom ručak je za prste polizati, a teško će mu odoljeti i mali i veliki

Tko kaže da ručak mora biti kompliciran da bio bio fantastičan? Teletina je mnogima omiljeno meso koje se može spremati na razne načine, a medaljone neće odbiti ni mali ni veliki. U nastavku donosimo recept za teleće medaljone u vinskom umaku s rižom koji vas neće dugo zadržati za štednjakom…

Ako nemate ideju što kuhati za ručak, a tražite jelo koje je ukusno i brzo gotovo, riža u s mesom u finom umaku nepogrješiv je odabir.

U slučaju da je vaša obitelj veliki ljubitelj teletine, ovog vikenda isprobajte medaljone u vinskom umaku za prste polizati koji su brzo gotovi i osvajaju na prvi zalogaj.

@thelittleplantation

RECEPT

Sastojci:

1/2 kg teletine
3 žlice ulja
3 žlice brašna
soli i papar
1/2 litre umaka od rajčice
2 dl crvenog vina
2 češnja češnjaka
1 list lovora
dvije šalice riže

@natalieokoneshnikova_

Postupak:

Meso isjeći na medaljone, posuti brašnom i ispeći s obje strane na malo ulja. Izvaditi iz posude i staviti na stranu. Propržiti češnjak, dodati vino, lovorov list i umak od rajčice pa sve dobro izmiješati.

U umak staviti meso i kuhati na laganoj vatri oko sat vremena. Naposljetku, skuhajte rižu na pari i poslužite s gotovim mesom. Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci