Palačinke su uvijek dobra ideja, bilo ujutro ili navečer, a najbolja stvar je što ne zahtijevaju puno pripreme i mogu se nadjenuti doslovno bilo čime. Ovoga puta donosimo recept za slasne, mekane i pufaste palačinke punjenje limunom i medom. Moć njihove teksture i okusa krije se u jednom tajnom sastojku zbog kojeg uvijek ispadaju savršene…
Mnoge su varijacije na temu s kojima su ljudi kroz povijest eksperimentirali kako bi dobili baš onaj savršeni omjer da palačinke budu slasne i rahle.
Tajna savršenih palačinki leži u načinu na koji ih pečemo, ali i jednom sastojku koji svi imate kod kuće – prašku za pecivo.
U nastavku donosimo recept za ukusne palačinke s medom i limunom za prste polizati!
RECEPT:
Sastojci:
1 ¼ šalica mlijeka
2 jaja
2 jušne žlice biljnog ulja
2 šalice brašna
2 jušne žlice šećera
3 čajne žlice praška za pecivo
¼ jušne žlice soli
limunova korica i sok
med
Postupak:
Prvo zamiješajte tekuće sastojke , a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način.
Koricu i svježe iscijeđen sok od limuna dobro izmiješajte s medom pa zagrijte na laganoj vatri. Količinu meda i limuna prilagodite svom ukusu. Pečene palačinke napunite pripremljenim nadjevom i poslužite.
Foto: Instagram