U posljednjih nekoliko tjedana police dućana isprazne se brzinom svjetlosti, a zbog najava mogućih strožih mjera prevencije širenja koronavirusa, postoji šansa da ćete se naći u situaciji da ne možete kupiti kruh. Nema razloga za brigu jer domaći kruh nikada nije bilo lakše napraviti zahvaljujući brojnim receptima na internetu. U nastavku donosimo kako brzo i lako napraviti kruh u vlastitoj kuhinji…
Kruh je neophodna namirnica u svakom kućanstvu, a zbog panike od koronavirusa u dućanima i pekarnicama rasproda se u tren oka.
Bojite li se napuštati svoj dom kako se ne biste zarazili ili pak niste uspjeli kupiti kruh u obližnjem dućanu, s lakoćom ga možete napraviti kod kuće.
Donosimo recept za jednostavan i brzi kruh bez jaja koji će obožavati cijela vaša obitelj.
RECEPT:
Sastojci:
2 šalice tople vode
paketić suhog kvasca
4 šalice brašna
1 i pol žličica soli
Postupak:
Rastopite suhi kvasac u toploj vodi, promiješajte žličicom. U zdjelu uspite brašno i sol, napravite rupu u sredini te u nju izlijte kvasac. Rukama pažljivo pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete tijesto.
Prekrijte ga čistom krpom i ostavite da odstoji od jedan i pol do dva sata. Špatulom lagano odlijepite tijesto s rubova zdjele i vucite ga prema sredini pa ponovno pokrijte krpom i stavite sa strane na još sat i pol do dva sata.
Na pobrašnjenoj površini lagano izmijesite tijesto, nauljite i pobrašnite zdjelu u kojoj je stajao te ga vratite u nju i pokrijte krpom. Za to vrijeme, zagrijte pećnicu na 230°C i u nju stavite kalup u kojem ćete peći kruh kako bi se zagrijao nekoliko minuta.
Stavite tijesto u vrući kalup i pecite u pećnici oko 45 minuta.
Pogledate VIDEO:
Foto: Instagram / Video: YouTube