Make your day different

Logo Cover

7 zlatnih pravila kako se bezbolno spakirati za ljetovanje

Iako ste jedva ste dočekali prijeko potrebni godišnji odmor, sama pomisao na stres pakiranja odvlači vas od idilične vizije gdje se ljuškate na polupraznoj plaži i ispijate koktel. Ne brinite se, jer smo umjesto vas razradili strategiju koja će vam tu muku učiniti malo podnošljivijom

1. Uvijek imajte dobar kofer

Mnogi od nas već u prvim (i onim najmanjim) temperaturnim promjenama već trče pravac dućana po odjeću za novu sezonu i godišnji odmor dok u isto vrijeme zapostavljaju kofere. Oni, ruku na srce, uglavnom ili izgledaju nevjerojatno ružno ili su pak jednako skupi kao i organi na crnom tržištu. Natjerajte se prije godišnjeg odmora razmisliti o svojem koferu. U kojem je stanju? Kako izgleda? Je li dovoljno velik? Je li prevelik? (kofer nikada nije prevelik). Ako je potrebno investirajte u novi, ili pak potražite vintage kofer na rasprodaji resellerski stranica dizajnerskim dobrima. Kofer je ipak vaš vjerni suputnik kao god krenuli.

@macadamtulip


2. Stvari uvijek pakirajte barem dva dana ranije

Koliko vam se puta dogodilo da je baš ona slatka bluza, koju ste na sniženju provukli na karticu s mišlju kako će savršeno poslužiti za ljetniji večernji izlazak (iako ste si ranije zabranili bilo kakve dodatne izdatke), ostala visiti u ormaru? Svima se događa jednom, ako ne i više puta. Iz tog razloga stvari za put umjesto noć prije spakirajte barem dva dana ranije. Na taj način moći čete s lakoćom iz kofera vaditi i dodavati stvari kojih se usput sjetite. Dodatan argument za ovu metodu je i vrijeme koje štedite na sam dan putovanja. Nećete morati luđački trčati po stanu tražeći još nešto što ste zaboravili.

3. Vješalice i plastične navlake s kemijskog vaš su as u rukavu

Najbolji suborac u borbi protiv zgužvane robe definitivno su vješalice i vrećice s kemijskog (NE BACAJTE IH). Robu koja se slabije gužva (traperice, tajice, majice i sve vrste pletenina) jednostavno složite ili srolajte u koferu. Sve ostale stvari koje su lako podložne gužvanju objesite na vješalice i zaštitite vrećama s kemijskog. Obavezno obješene stvari držite pokraj kofera da ih ne zaboravite. Nekoliko trenutaka prije polaska stvari s vješalica oprezno presavijte i spremite u kofer. Odmah po dolasku u sobu iz kofera izvadite vješalice sa stvarima, protresite ih i ponovno objesite.

@chefchaya


4. Ponesite odjeću koju uistinu nosite

I po pitanju ovog pravila velik je broj prijestupnika. Prije par dana na Instagramu ste vidjeli omiljenu blogericu koja nosi baš fora kombinaciju i mislite istu ili sličnu ponijeti na svoj sljedeći godišnji odmor? Oprez! Ovo je klopka u koju se sami uvlačimo iznova i iznova. Na putovanje ponesite samo one stvari koje uistinu nosite, te koje uistinu odgovaraju vašem stilu jer ste u pravilu limitirani prostorom. Eksperimentiranje sa stilom i više je nego pozitivan pothvat, no modne eksperimente provodite u isprobanom okruženju. U suprotnom, nakon što ste uslikali fotku, dotičnu kombinaciju možda uopće nećete više koristiti iako je zauzela vrijedan prostor u vašem koferu.

5. Ignorirajte komade osmišljene za godišnji odmor

Ovo je još jedna klopka koje se trebate paziti. Izbjegavajte pod svaku cijenu odjevne komade osmišljene isključivo za godišnje odmore; planinu hlačica u vašem ormaru koje dobro izgledaju uz preplanulu put, 5 kaftana u različitim bojama, 4 bijele bluze koje otkrivaju ramena i sigurni ste kako će fotke biti mrak. Ne! Orijentirajte se prema tome gdje idete i kako ćete provoditi vrijeme. Možda su vam umjesto bluzi i kaftana potrebniji ručnici, udobna majica ili pak haljina koju možete nositi i u dnevnoj i u noćnoj verziji.

@asimplestyle

6. Oprezno s obućom

Ne trpajte u kofer 10 pari obuće jer se bijela haljina koju planirate nositi slaže s više boja. Pri osmišljavanju outfita obratite pozornost da se svaki od njih slaže s jednim — maksimalno 2 para obuće. Ako se ne slaže, jednostavno nije suđeno da ga ponesete.

@jeannedamas

7.  Opustite se

Spremate se na godišnji odmor i čekaju vas lijepi trenuci. Uz dobru pripremu sigurni smo kako čete imati i prigodan outfit za uživanje u svakom od njih. Ne gubite živce pri pakiranju i ne paničarite. Pakiranje shvatite kao modnu igru, a ne kao metodu mučenja. Ono najvažnije, što apsolutno ne smijete zaboraviti ponijeti sa sobom na godišnji odmor jest osmijeh i vedar duh.

Fotografije: Instagram
Autor: M.S

Slični članci