Make your day different

Logo Cover

7 najpopularnijih trendova s domaće špice

Objektiv sestara koje se kriju iza fashion bloga Style Zagreb  uslikao je posljednje trendove koje su naše fashionistice prošetale zagrebačkim ulicama

Sveopće obožavanje volana koje je započelo prošlog ljeta s modelima koji su obnažili ramena očekivano se proširilo na ovu sezonu. U prvom planu je naglašena ženstvenost te komplimentiranje oblina ženskog tijela. No, modeli s golim ramenima, (eng. off shoulder) evoluirali su do košulja širokih ovratnika koji također otkrivaju ramena, a volani su se smjestili uz topiće i haljine s jednim ramenom koji su se nametnuli kao potpuni hit ovog ljeta. Ovako otprilike izgleda slika najpopularnijih trendova ulične mode koji su snažno odjeknuli u domaćoj uličnoj modi.

Style Zagreb vam donosi najzanimljivije odjevene žene sa špice, a ovaj tekst uzmite kao lagani šalabahter za ljeto i vodič za sezonu sniženja koja je tek počela. Hoće li se trend volana zadržati do sljedeće godine, sigurno je da hoće, jer ovako progresivno ženstveni izgled s puno lepršavih modela, žene ne ispuštaju lako iz ruke.

Topići s golim ramenima i volanima kombiniraju se s trapericama kao basic varijantom, ali i s jednako upečatljivim suknjama s volanima, naborima koji ističu voluminoznost krojeva, jer s ovakvim komadima odjeće gotovo da ne možete pretjerati.

Očekivali smo i najavljivali da će puderasta roza biti boja ove sezone. I jest, prisutna je, žene je obožavaju, ugodna je oku i nenametljiva. U ovome zadnjem krije se razlog zašto joj je limun žuta itekako poljuljala prijestolje. Minihaljine s volanima u jarko žutim bojama definitivno su formula koja vlada na Instagramu ili ako hoćete – osvaja hrpe lajkova. A žute haljine možete odjenuti uz žute sandale, poželjno visokih potpetica bez da uletite u ”yellow overload” efekt.

Prugice su neizostavan uzorak u ormaru moderne žene, uglavnom su prisutne kombinacije s bijelom. Posebno su zanimljivi dezeni s različitom širinom uzorka, a ono što je ipak najzanimljivije je kombiniranje više različitih prugastih uzoraka.

Među dnevnom obućom i dalje vlada udobnost uz neizostavnu potrebu žena za visokim potpeticama pa su se ove godine nametnule platforme s ravnim potplatom (eng. flatforms) koje daju izduženu figuru no nisu niti malo narušile udobnost.

Za kraj, trend koji se proteže već nekoliko sezona i donosi alternativu koktel haljinama su kombinezoni. Nametnuli su se svojom elegancijom, ali i funkcionalnošću zbog čega ih žene jako nose u dnevnim poslovnim i večernjim prilikama.

Fotografije: StyleZagreb
Autor: Slavica Josipović
PBZ

Slični članci