Make your day different

Logo Cover

6 najljepših plaža u Hrvatskoj po odabiru stranaca

Znamo da su naše plaže najljepše na svijetu. Ne znamo koja jer svatko ima neku svoju. Možda ona kod none ispod prozora ili ona pješčana uvalica za koju nitko ne zna…

Ovo nije izbor najboljih ili najljepših plaža na Jadranu. Ovo je samo popis onih plaža koje vole stranci jer druge možda nisu ni vidjeli. No, što stranici misle o tome, koje su plaže njima najljepše. Evo što su izabrali:

1.Bačvice, Split

Kako kažu brzo su naučili da su Baće najsvetije mjesto. Nitko nikada ne smije reći ništa drugačije. Bačvice su najbolje, najljepše djevojke na sunčanju i momci koji se bacaju po plićaku… Picigin je oblik religije ili možda aktivna meditacija. To je plaža koju svaki stranac mora obići i okupati se.

@jillionaire

 

 

2. Zlatni rat, Bol

Na Mediteranu je mnogo plaža, ali niti jedna poput Zlatnog rata. Tirkizno more i srebrni obluci. Uvijek neki valići i vjetar, raj za wind surfere i sve ostale. Na mnogim posterima koji predstavljaju Hrvatsku po turističkim sajmovima nalazi se , naravno, fotka ove divne plaže. Teško da postoji ljepša plaža.

 

@vingreiser

 

3. Uvala Dubovica, Hvar

Na Hvaru i oko Hvara je mnogo uvala i plaža. Stranci kažu da im je Dubovica naj originalnija i najdraža. Nije duboka pa je ugodna za obitelji s djecom. Iza nje je divna Villa Beneta pa samo previše jahti i jedrilica ljeti narušavaju mir. Hvar je poznat po ludom noćnom životu, ali neki dolaze na kupanje i ne spavaju danju. Dubovica je draga svima koji traže malo izolacije i romantike.

 

@klea_9

4. Zrče, Pag

Na otoku Pagu se nalazi možda najpoznatija plaža iz Hrvatske. Možda ne svima, ali određenoj populaciji mladih Engleza, Skandinavaca i ostalima sigurno je. Mnogi koji dolete na Zadar se samo prebace na Zrče i jednako tako se vrate na aerodrom. Neki ni ne znaju gdje su bili tj. da li su bili u Hrvatskoj. Ipak ne treba zaboraviti ljepotu i veličinu same plaže.

@kajarybickova

5. Lopar, Rab

Na otoku Rabu je svakako najpoznatija jedna od rijetkih pravih pješčanih plaža na Hrvatskoj strani Jadrana. Rajska plaža je omiljeno mjesto za obitelji s malom dječicom. Plaža je također popularna među naturistima. Kupači moraju proći pokoju stotinu metara da bi im se smočila glava. Jedna je od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj.

@_r_o_b_i_c_

 

6. Banje, Dubrovnik

Prava šminkerska plaža s najljepšim pogledom na Dubrovnik. Ako za ikoju destinaciju u Hrvatskoj znaju stranici onda znaju za Dubrovnik. Kad se uspiju izvući iz gužve grada i požele okupati, Banje je idealan izbor. Blizu, a opet prava plaža sa svim sadržajima koje boravak čine ugodnim. Možda nije jeftina, ali ne treba niti biti. Banje je samo jedna.

@banjebeach

Fotografije: Instagram, www.travel-advisor.eu


Hzzo


Slični članci