Make your day different

Logo Cover

5 razloga zbog kojih održavanje prijateljskih odnosa s bivšim partnerom i nije najmudrija odluka

Ako ste ostali u prijateljskim odnosima s vašim bivšim partnerom, a imate neki čudni osjećaj kako nešto u tom odnosu nije u redu – vjerojatno ste u pravu. Dapače, istraživanja su pokazala kako većina bivših ljubavnika ostaje u prijateljskim odnosima samo zato što jedna strana proračunato i manipulativno želi postići određeni cilj. Neke od njih smo naveli u nastavku, a prije nego dogovorite ponovni susret s vašim bivšim, dobro razmislite je li to uistinu pametna ideja…

1. Želi vas iskoristiti

Istraživanje pokazuje kako su neki pojedinici sposobni održavati prijateljske odnose nakon raskida veze samo zato što nešto očekuju od bivšeg partnera. Bilo da je riječ o novcu, seksu ili nečem sasvim trećem, te osobe su u Vašoj blizini samo kako bi vas iskoristili.

2. Želja za kontrolom

U ovom se slučaju pokazuje prava, narciosoidna priroda Vašeg bivšeg partnera. Vjerojatno Vas je uvjerio u priču o prijateljstvu nakon ljubavi, no njegov jedini cilj je imati kontrolu nad Vama.

 

@vintage70s

3. Želi Vam uništiti mogućnost budućih ljubavnih odnosa

Samom odlukom da ste s bivšim partnerom ostali u prijateljskim odnosima u rizik ste doveli sve Vaše buduće veze. Onog trenutka kada upoznate ‘potencijalnog’ partnera, onaj bivši može izravno uništiti budućnost odnosa koji još nije ni započeo te je samim time podložan vanjskom utjecaju.

@vintage70s

4. Želi iskoristiti Vašu dobrotu

Ako se sebična priroda Vašeg bivšeg partnera nije promijenila tijekom veze , možete biti sigurni da se neće promijeniti ni tijekom ‘prijateljstva’. U ovom slučaju možete zaboraviti na dijeljenje pravih i uzajamnih prijateljskih odnosa i druženja.

 

@vintage70s

5. Želi osvetu

‘Osveta je najbolja kad se servira hladna’ -poznata izreka koja može objasniti poriv Vašeg bivšeg da i dalje ostane u Vašoj neposrednoj blizini.

Fotografije: Instagram
Autor: Novi početak
PBZ

Slični članci