Make your day different

Logo Cover

5 razloga zbog kojih je legendarna Coco Chanel jedna od najinspirativnijih žena na svijetu

Danas vjerojatno nema osobe na svijetu koja ne zna tko je bila slavna Coco Chanel. Ova francuska modna dizajnerica poznata je po dizajniranju male crne haljine te jednostavnim i elegantnim kreacijama koje je prilagođavala u potpunosti ženi. Za nju je moda oduvijek bila strast, pa iako su njezini radovi svojevremeno bili izloženi kritikama i zgražanjem među pripadnicama visokog društva, Coco je iz temelja promijenila način na koji danas shvaćamo modu. Pa iako je svijet pamti kao ženu koja je zauvijek obilježila povijest fashion industrije, njezin privatni život i afere koje su je pratile do smrti i dan danas ne prestaju intrigirati javnost. U nastavku doznajte pet zanimljivih činjenica koje možda do sada niste znali o životu i stvaralaštvu ove briljantne žene, a čija će vas priča nesumnjivo inspirirati….

1. Coco Chanel u horoskopu je bila lav. Toliko je voljela njihov lik da je skupljala figurice u obliku lavova, ali i velike kipove. Na njenom nadgrobnom spomeniku uklesano je pet lavljih glava.

 

 

@_artes_bellas_

 

2. Francuska modna dizajnerica je bila opsjednuta džepovima. Smatrala je da žena mora imati dodatnog prostora za svoje stvari. Zato su njezine torbe pune džepova i pregrada.

@chanel_community

3. Slučajno je izgorjela na suncu tijekom ljetovanja na francuskoj rivijeri. Kada se vratila u Pariz prijatelji su se divili njenom osunčanom tenu te su se i sami počeli sunčati. Tako je nekoć prezirana preplanulost postala simbolom bogatstva i ljepote i trend koji nikada neće nestati.

 

@veronica.r.style

 

4. Coco je dizajnirala najjednostavniju verziju majice na mornarske pruge, a kasnije su prugice prenesene na hlače, cipele, torbe i druge modne dodatke. Inspiraciju za to je dobila promatrajući francuske ribare tijekom ljetovanja na francuskoj rivijeri.

 

@lofficielbrasil

5. Slavna dizajnerica je radila sve do smrti. U dobi od 71 godine ponovo je otvorila dućan koji je bio zatvoren za vrijeme rata. Kada ju je glumica Marlene Dietrich pitala zašto je to učinila, Coco joj je odgovorila kako je to učinila jer je ‘umirala od dosade’. Umrla je u dobi od 88 godina u Ritz Hotelu u Parizu u kojem je i živjela, a njezine posljednje riječi su bile: ‘Ovako se umire’.

@lizzielambillustration

 

 

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci