Make your day different

Logo Cover

5 nezaobilaznih pravila kojih se trebati držati kako bi zadržali mladolik i zdrav izgled lica

Briga o lijepoj koži traži malo truda i razumijevanja, ali ništa od toga ne treba biti toliko teško ako želite li da vam koža ostane zauvijek mladolika i zdravog izgleda. Uz ovih pet pravila sve će biti lakše i ljepše.

Ako Vam se čini da bi koža vašeg lica mogla izgledati ljepše, ako vas muče mrlje po licu, suha ili premasna koža, nedovoljna elastičnost ili jednostavno pamtite i bolje, mlađe dane kad vam se godine nisu tako ocrtavale na licu, onda svakako vrijedi pokušati držati se pravila.
Srećom, stručnjaci su pravila pokušali svesti na što manju mjeru tako da briga o koži vašeg lica, kao i vrata, dekoltea i nogu, ne bude komplicirana.

Uz ovih jednostavnih pet pravila vaša će koža biti ljepša no ikada:

1. Dobra i pravodobna priprema

Možda joj se nećete posvećivati baš svaki dan, ali ako je pred vama važan događaj na kojem se želite pokazati u tip-top izdanju, tada si svakako uzmite dovoljno vremena za pravilnu pripremu kože. A to ponekad znači i dobrih šest pa i više tjedana kako bi koža imala dovoljno vremena da se revitalizira.

@serenityskinbody

2. Vitamini

Zdrava kožamora biti dobro nahranjena pa se svakako potrudite piti više minerala i konzumirati više vitamina C. Minerali i vitamini neophodni su za zdrav organizam i zdravu kožu, a patite li od crvenila na koži, koju će kamera prva ‘primijetiti’, tad još više pojačajte dozu. I to na vrijeme kako bi ojačali elastičnost kapilarnih zidova i tako spriječili nastanak i pojavu crvenih mrljica.

 

@byotealatvija

3. Hidratacija

Osim što je kožu potrebno dobro hraniti iznutra, vlažnost i elastičnost potaknut će i proizvodi na bazi hijaluronske kiseline ili bilo koje drugo dovoljno hidratantno sredstvo koje će ublažiti lošiji ten i bore.

@ostasalonandspa

4. Dodaci za kožu

Kako je koža naš najveći organ logično je da o njoj trebamo brinuti, često i više od ostalih organa, a kad je o njenom zdravlju i njezi riječ, najbolje što joj možemo dati je dovoljna količina omega 3, odnosno, svih ostalih esencijalnih kiselina. Dakle, jesti puno više zdrave masne ribe i više orašastih plodova i sjemenki kako bi koža postala svježija, mekša te kako biste umanjili rizik od raznih upala, sušenja, prhutanja i nastanka prištića.

5. Tretmani

Malo je tko svjestan delikatnosti kože lica, posebno ako se pripremate za događaj na kojem želite zablistati, jer razni tretmani učinjeni pet do 12 mogu donijeti više štete nego koristi. Zato se o koži valja brinuti svaki dan, hraniti je i pojiti kako treba, jer će baš takva svakodnevna briga ostaviti više sjaja od supih tretmana. A ako je baš potrebno, tada se valja dobro raspitati kod stručnjaka kakve tretmane treba vaša koža i još važnije, kada ih treba napraviti.

@elouralifestylesalonandspa

Fotografije: Instagram
PBZ

Slični članci