Make your day different

Logo Cover

4 savjeta koja će vam pomoći da lakše odolite prejedanju uoči uskršnje gozbe

Uskrs je, a iako ovaj blagdan podrazumijeva prelijepe stvari kao što su slobodni dani i uživanje u obiteljskoj idili, dani koji slijede za mnoge stvaraju dodatne brige. Uistinu nije lako odoljeti obilju tradicionalnih delicija koje se i ovog Uskrsa nalaze na našim stolovima, a savršeno nam je jasno koliko je teško zadržati umjerenost u danima kada smo jednostavno okruženi hranom i slasnim delicijama sa svih strana. Kako bismo vam olakšali muke u ovom kaotičnom periodu u nastavku smo za vas izdvojili korisne savjete s kojima ćete uspješno izbjeći blagdansko prejedanje…

1. Postavite realne ciljeve

Svima je jasno kako će u ovim danima slatkih iskušenja barem jednom popustiti i kušati neko od jela kojih bi se inače klonili. Nerealno je očekivati kako će te uspjeti odoljeti baš svemu. Iz tog razloga iznimno je bitno ne pokleknuti pri prvim prekršajima, te nastojati izbalansirati nezdrave odluke onim zdravima.

 

@hotforfood

2. Ne zaboravite na tjelovježbu

Blagdani su vrijeme za odmor od mučnih obveza i hektičnog radnog tempa, no to ne znači da u danima koji slijede trebate zanemariti tjelovježbu. Osim što će vam vratiti osjećaj sreće i zadovoljstva, tjelovježba će vam pomoći istopiti suvišne kalorije unešene za vrijeme uskršnje gozbe.

 

@valdasaur

 

3. Slatke napitke zamijenite svježe cijeđenim sokovima ili vodom

Iznimno veliki broj kalorija u našim prehranama dolazi iz tekućina koje konzumiramo, a posebice ako je riječ o gaziranim pićima. Nezdrave šećerne bombe u čaši zamijenite svježe cijeđenim sokovima ili vodom kako bi vašem organizmu vratili tekućinu koja mu je potrebna za neometani rad.

 

@angiedoko

4. Budite skoncentrirani prilikom svakog obroka

Iznimno je bitno obratiti pozornost na svaki zalogaj koji unesemo u sebe kako bismo izbjegli prejedanje i u konačnici dakako i debljanje. Obroke konzumirajte isključivo za stolom, a nipošto pred televizorom ili kompjuterom. Osvijestite se o tome koliko hrane ste pojeli i slušajte svoje tijelo. Već pri prvim znacima sitosti obavezno prestanite jesti.

Fotografije: Instagram
Autor: Marko Stipić


Hzzo


Slični članci