Make your day different

Logo Cover

4 brza recepta za savršene koktele od kave koji će vas razbuditi dok ste rekli keks

Zaljubljeno proljeće može biti itekako veselo. Tmurni i pospani zimski dani su iza nas. Gastro stručnjaci zagrebačkog Aperitivo bara, predvođeni maestrom Vjenceslavom Madićem Kishonijem, predstavljaju četiri koktela od kave koji će nas razbuditi iz zimskog sna i uvesti u poletna i sretnija jutra.

Kava je danas jedno od najpopularnijih pića na svijetu. Njen put iz 15 stoljeća krenuo je iz afričkih zemalja, preko Arabije do zemalja Europe i današnjeg vremena. Bez kave, mnogima od nas nezamisliv je svaki dan. Tim Aperitiva kreirao je prave koktel poslastice koje možete pripremiti i u vlastitom domu.

Espresso Martini, After 8, Capucaccino i Grande Pino četiri su koktela koji u sinergiji likera i kave razbuđuju i podižu raspoloženje. Idealni su i za popodnevni aperitivo nakon posla, u kombinaciji s nekim od slatkih tapasa, ali isto tako i za večernja druženja. Razbudite se i zasjajte pozitivnom energijom kakvu kava daje.

1. Espresso Martini

5cl Votka

2cl Liker od kave

2cl šećerni sirup

3cl Espresso

 

2. After 8

3cl Tamni rum

3cl Spiced rum

2cl Liker od vanilije

2cl Šećerni sirup

3cl Espresso

0.8cl Liker od mente

4dsh Chocolate bitters

 

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke sa espressom koji koktelu daje kremoznu teksturu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito  kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u flute champagne čaši sa kuglicom leda i naribanom tamnom čokoladom na vrhu.

 

3. Capucaccino

5cl Cachaca (kašasa)

1.5cl Liker od amarula voća i vrhnja

1.5cl Liker od bilja

1.5cl Šećerni sirup

3cl Esspreso

4dsh chocolate bitters

 

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke sa esspresom koji koktelu, u kombinaciji sa likerom Amarula daje kremoznu teksturu nalik capuccinu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito  kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u konjak čaši sa kockom leda i naribanim muškatnim oraščićem na vrhu.

4. Grande Pino

5cl Rum bijeli

2.5 cl Liker od ananasa

2 cl Liker od naranče na bazi konjaka

1cl Šećerni sirup

3cl espresso

5 kapi tinkture od cvijeta naranče

 

Priprema: Sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Procjedimo kroz fino sito u prethodno raslađeni niski tumbler sa par kockica leda. Ukrasimo dehidriranim ananasom do pola umočenim u čokoladu.

 

Foto: Promo

 

Slični članci