Make your day different

Logo Cover

12 knjiga idealnih za plažu

Ljeto je idealna prilika da se legnete u hlad i uz dobru knjigu i lagani povjetarac utonete u najbolje priče koje su objavljene ovog ljeta.

Svi oni trenuci kada nismo imali vremena za čitanje se mogu nadoknaditi kada dođe vrijeme godišnjih odmora. Donosimo Vam popis najzanimljivijih naslova objavljenih ove godine od kojih će Vas neki nasmijati, rasplakati, ali i natjerati na razmišljanje. I zapamtite da je čitanje majka učenja jer kada čitamo i plovimo maštom po drugim svijetovima, zapravo najbolje učimo o sebi i drugima oko nas.

 

1. Fly Me – Damiel Riley

Otputujte u sedamdeste godine s ovim romanom o ženi koja ostavi svoj monotoni život iza sebe kako bi postala stjuardesa u Los Angelesu samo kako bi se našla u vrtlogu droge, seksa i loših odluka.

 

2. New People – Danzy Senna

Ova priča propituje rasna pitanja u ljubavnom paru koji čine Maria, bjelkinja koju je posvojila crnkinja, i Khalil (pola crnac/pola Židov), a njihovi liberalni stavovi o nepostojanju “rasa” vrlo brzo dolaze na kušnju kada se susretnu sa stvarnim svijet te na kušnju dolazi i njihova veza.

 

3. He Said, She Said – Erin Kelly

 

Svevremena priča o seksualnom nasilju gdje junakinja tvrdi da ju je na jednom festivalu napastvovao muškarac. Da bi vidjeli kome vjeujete morate pročitati ovu knjigu prepunu obrata.

 

4. Things That Happened Before the Earthquake – Chiara Barzini
U ovom romanu pratimo put talijanske tinejdžerke koja se našla usred nasiljem prepunog Los Angelesa devedesetih. Legendarni prosvjedi, kriminal i slike siromaštva su kulisa ovoj duhovitoj priči o odrastanju, ali i preživljavanju.

 

5. The Last Neanderthal – Claire Cameron

Da li ste znali da možete biti i do 4 posto srodni s Neandertalcima. Ovu premisu slijede dvije priče: jedna o djevojčici otprije 40000 godina, a druga je o arheologu koji pokušava ispričati njenu priču u današnje doba.

 

6. Into the Water – Paula Hawkins


Autorica knjige ‘The Girl on the Train’ se vratila s još jednom knjigom koja se ispušta iz ruke. Priča je usmjerena na tinejdžerku čija je majka ubijena, a ona je primorana živjeti sa svojom neobičnom tetom, dok pokušava otkriti istinu o majčinoj nesreći.

 

7. The Reminders – Val Emmich

Nakon smrti partnerice, glavni lik zapali sve stvari koje ga u životu podsjećaju na nju, no bijeg od prošlosti nije tako lagan. Upoznaje dječaka koji ima sposobnost filmski prepričati uspomene te zajedno s njim proživljava sjećanja za koja je mislio da su nepovratno izgubljena.

 

8. Touch – Courtney Maum


Njujorška proročica trendova dobiva epifaniju koja ju dovodi u sukob s njezinim šefom. Shvaća jednostavnu istinu koja kaže da su ljduima potrebni zdravi ljdski odnosi, a ne gadgeti i virtualni život. U ovoj potrazi za ljudskoti u doba otuđenosti možda i Vi pronađete putokaz za pravi život.

 

9. The Physics of Everyday Things: The Extraordinary Science Behind an Ordinary Day – James Kakalios

 

Ako ste znatiželjni kako funkcioniraju stvari koje smo počeli uzimati zdravo za gotovo onda je ovo prava knjiga za Vas. Saznajte kako radi sve od tostera do GPS-a u ovoj pitkoj i zanimljivoj znanstvenoj perspektivi svakidašnjeg života.

 

10. American War – Omar El Akkad


Počinje drugi građanski rat u americi u dalekoj 2074-oj godini, a ovaj uzbudljivi SF prvijenac kanadskog autora El Akkada postavlja pitanja što bi se dogodilo kad bi SAD usmjerio sva svoja oružja na svoje ljude.

 

11. Rich People Problems – Kevin Kwan


Kevin Kwan je moderni autor koji obrađuje probleme bogatih kineskih obitelji koje na van izgledaju savršeno dok se unutra vidi trulež. Ovaj adiktivni roman prati priče likova koji su rasprostrti po Aziji u suludo bogatim i dramatičnim situacijama u kojima se možete lako izgubiti.

 

12. The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood

Sada već kultna TV serija je nastala po sjajnoj knjizi koja se bavi pitanjima ženskih prava u bliskoj budućnosti. Distopijska priča stavlja žene u skoro ropski položaj gdje one služe samo kao radnice i rađalice, no ispod površine frcaju iskre otpora.

Fotografije: Amazon, press, Instagram


Hzzo


Slični članci