Make your day different

Logo Cover

10 stvari kojima putnici najviše živciraju stjuardese, a one Vam to ne smiju reći…

Svi mi kao ljudska bića posjedujemo neke navike koje drugima mogu ići na živce, a putovanja često imaju tendenciju izvući ono najgore iz ljudi. Ako imate imalo suosjećanja prema stjuardesama i kabinskom osoblju općenito koji su, iz dana u dan, primorani svjedočiti i trpiti raznovrsna ljudska ponašanja, potrudit ćete se ne raditi sljedeće stvari. Naime, stjuardese su otkrile 10 najdosadnijih obrazaca ponašanja koje putnici čine, a naš Savjetnik za putovanja otkriva ona koja im strahovito idu na živce…

1. Pretrpavanje odjeljaka za ručnu prtljagu

Stavite svoje kovčege u gornji dio i stavite svoje male torbe ispod svojih sjedala, tako da izbjegnete neugodne situacije u kojima stjuardese moraju provjeravati tko je stavio koliko torbi.

2. Nepozdravljanje

Isto kao što ste i vi kao putnik pozdravljeni, pristojno je i normalno vratiti pozdrav. Jedno jednostavno „dobar dan“ je sasvim dovoljno.

10 stvari kojima putnici najviše živciraju stjuardese
@alice_followthewhiterabbit

3. Loše tempiranje

Pokušati predati svoje otpatke dok su stjuardese zaposlene dijeljenjem hrane drugim putnicima samo je jedan od primjera koji, blago rečeno, znaju izbaciti iz takta.

10 stvari kojima putnici najviše živciraju stjuardese

4. Stavljanje noga na sjedala drugih putnika

Zamislite da vama netko dođe u ured i stavi noge na stol? Pretpostavljamo kako ne biste baš bili najsretniji…

5. Pitanje: ‘Što imate na meniju?’

Iako prije polijetanja u sklopu uputstava uvijek spomenu gdje se na sjedalima nalazi menu, ovo pitanje i dalje progoni kabinsko osoblje na mnogim linijama. Kad imate preko 100 pića računajući i ona alkoholna, i još 200 ljudi koje čeka svoju narudžbu, ovo je i više nego neumjesno ponašanje.

6. Neslušanje sigurnosne prezentacije

Pokažite malo više poštovanja prema posadi koja samo radi svoj posao, a ukoliko ste već puno puta čuli iste, ili mislite kako znate sve o sigurnosnim pitanjima u zrakoplovu, bar se pretvarajte da slušate.

A post shared by @tasch_video on

7. Specificirajte kakvu kavu želite

Kad naručujete kavu, recite želite li mlijeko i šećer ili ne, isto kako to činite u bilo kojem lokalu ili kavani.

8. Ne preuzimanje odgovornosti za svoju imovinu

Tipičan primjer ovoga je unošenje preteške prtljage u zrakoplov, i traženje pomoći prilikom ukrcavanja iste u pretinac uz objašnjenje kako se nalazi previsoko.

10 stvari kojima putnici najviše živciraju stjuardese
@katerina_demianenko

9. Korištenje zahoda prilikom slijetanja

Ovakvim ponašanjem niste samo bezobrazni, već riskirate neugodnosti svima jer postoji mogućnost kašnjenja slijetanja zbog vašeg mjehura.

10. Držanje slušalica na ušima čitavo vrijeme

Skidanje slušalica kad vas netko od osoblja pita ukoliko želite nešto popiti sigurno neće uništiti vaš muzički doživljaj…

10 stvari kojima putnici najviše živciraju stjuardese
@polly_polly_no

Ovakvih primjera moglo bi se naći i više, a ovih najpopularnijih 10 mogu vam poslužiti kao odlične smjernice pri korigiranju vlastitog ponašanja, a eventualno i dodatnom usvajanju bontona i normalnih ljudskih navika prilikom socijaliziranja i svakodnevne komunikacije.

Fotografije: Instagram
Autor: Travel AdvisorHzzo

Slični članci