Make your day different

Logo Cover

10 sporednih likova koji su razvalili filmsko platno

Filmska industrija je skoro sve podredila kako bi njihove zvijezde i glavni glumci bili zadovoljni, no potrebna je posebna kemija dobrog scenarija, vrhunskog glumca i malo sreće da bi sporedni lik eksplodirao po filmskom platnu, a da pritom nadsija glavne uloge.

Donosimo Vam listu legendarnih sporednih uloga zbog kojih se vraćamo ovim filmovima:

1. Kapetan Jack Sparrow (Johnny Depp) – Pirati s Kariba

via GIPHY

Prva tri filma u franšizi Pirati s Kariba su tretirala kapetana Jacka Sparrowa kao komičnog epizodnog lika, no već je i vrapcima na grani jasno da je on razlog zašto franšiza uopće postoji. Konstantno pijan, spreman na šalu i u potrazi za blagom i lakim ženama, Jack Sparrow će začarati i one koji odmahuju na kvalitetu nastavaka.

2. Hit Girl (Chloë Grace Moretz) – Kick-Ass

via GIPHY

Mala slatka curica Hit Girl skriva u sebi hladnokrvnog ubojicu koji nakon ubojstva oca kreće u osvetnički pohod na mafijašku vojsku. Oštrih noževa i jezika, stvarna junakinja Kick-Assa nemilosrdno i kiruški precizno gađa svačije srce.

3. Quicksilver (Evan Peters) – X-Mena: Days of Future Past

via GIPHY

Titularnog imena Quicksilver, naš junak se pojavljuje u X-men franšizi kao najbrži superheroj na svijetu koji izvlači svoje prijatelje iz nemogućih situacija. Ispod odijela on je ipak samo klinac kojem fali otac i kojem su isključivo na pameti razne spačke.

4. Dr. King Schultz (Christoph Waltz)- Django: Unchained

via GIPHY

Christoph Waltz nas je već razmazio sa svojim ulogama, a u filmu igra zubara koji je postao lovac na glave, a Djanga nauči sve potrebno kako bi razvalio bijele vlasnike robovskih plantaža.

5. The Wolf (Harvey Keitel)- Pulp Fiction

via GIPHY

Winstona Wolfea maestraleno igra Harvey Keitel koji je najkul lik koji se ikad prošetao celuloidnom trakom. On je leden kao špricer i rješava sve probleme poput iskusnog menadžera, a sve radi sa stilom.

6. Sergeant Dignam (Mark Wahlberg)- The Departed

via GIPHY

Mark Wahlberg igra bostonskog murjaka koji svima u lice kaže što ih ide i to začinjeno sa salvom sočnih psovki, pa čak i ako su mu nadređeni. Hollywoodski ljepotan je stvarno iznenadio s kolikom uvjerljivošću igra macho tipa kojeg ne možete ne voljeti.

7. The Jesus (John Turturro)- The Big Lebowski

via GIPHY

Samo je jedan Jesus, a s njim nema šale. Latino prijestupnika osuđenog za pedofiliju briljantno je portretirao John Turturro koji igra hilaričnog protivnika glavnih junaka u napetom turniru u kuglanju.

8. Blake (Alec Baldwin) – Glengarry Glen Ross

via GIPHY

Iskusni Alec Baldwin je od mladosti pokazivao veliki talent i širinu svojih sposobnosti. U Glengarry Glen Rossu, kritici modernog grabežljivog kapitalizma, igra voditelja salona za prodaju automobila gdje muči i terorizira svoje podređene, a sve u svrhu čiste zarade.

9. Jeffrey Goines (Brad Pitt) – Dvanaest majmuna

via GIPHY

Ova uloga je zaradila Bradu Pittu nominaciju za nagradu Oskar, a mentalno zaostali Jeffrey Goines je se našao u središtu kultne priče u kojoj su putovanje kroz vrijeme, bolest koja je masakrirala čovječanstvo, terorizam i pažljiva sekcija problematike mentalnog zdravlja.

10. Tommy DeVito (Joe Pesci) – Goodfellas

via GIPHY

Joe Pesci je tip od kojeg bi se i najopasnijim kriminalcima zaledila krv u žilama. U ovoj priči o sitnim mafijašima Tommy Devitto brutalno i nasilno pokazuje potunu nepredvidljivost lika kojeg ne možete prestati gledati.

Fotografije: Press


Hzzo


Slični članci