Make your day different

Logo Cover

10 najboljih ljetnih blockbustera

Došlo je vrijeme godišnjih odmora, a to znači gomila slobodnog vremena. Ako ne želite opterećivati glavu teškim temama i dobro se zabaviti, za Vas smo pripremili listu filmskih hit klasika kojima se uvijek možete vratiti za dobar provod.

Glavna premisa ljenih praznika je da bude što manje stresa, no na popisu se su se našli filmovi kojima ne nedostaje uzbuđenja. Taman da Vas malo trgne iz ljetne fjake:

 

1. THE DARK KNIGHT (2008)

via GIPHY

Drugi dio Nolanove triologije je možda i najbolji od svih Batmana, a u tome mu je pomogla zvjezdana postava iz koje iskače pokojni Heath Ledger. Njegov Joker je nadišao okvire filma i postao dio opće filmske kulture, ali cijenu je nažalost platio njezin kreator.

 

2. TOP GUN (1985)

via GIPHY

Elitna škola za pilote lovaca je mjesto gdje najslabiji otpadaju, a akcija ne prestaje. Uloga koja je vinula Toma Cruisea u nebo je dio filma koji je davno postigao kultni status. Ako želite raditi lupinge s Maverickom i Icemanom uz legendarni soundtrack, sjednite s njima u kokpit.

 

3. HERO (2004)

Čudesno lijepi akcijski film Heroj je zadivio svjetsko tržište sa svojim koloraturnim vizualima, umješnim koreografijama borbe i dubinom priče o tome kako se ratnici moraju žrtvovati za neki viši cilj jer im to onda daje smisao u životu.

 

4. MAD MAX: FURY ROAD (2015)

via GIPHY

Kad se pošelo šuškati da se redatelj originalnog Pobješnjelog Maxa ponovno bacio na posao i krenuo raditi modernu verziju, mnogi su dočekali tu vijest sa skepsom. No George Miller je okupio najbolje od najboljih (i ispred i iza kamere) i napravio akcijski film koji je uspio debelo nadmašiti sve svoje prethodnike i koji će se gledati generacijama koje dolaze.

 

5. OUT OF SIGHT (1998)

via GIPHY

George Clooney, Jennifer Lopez, inteligentni i seksi triler koji je režirao sjajni Steven Soderbergh. Točka.

 

6. STAR WARS: EPISODE IV – A NEW HOPE (1977)

via GIPHY

 

Prvi Star Wars je film koji je promijenio način na koji se rade filmovi i započeo je eru velikih franšiza. Ova svemirska opera je film u kojem mogu uživati pripadnici svih uzrasta i uvjerenja jer je napet i sladak i duhovit, ali i malo ozbiljan. Sve što jedan blockbuster treba biti.

 

7. SPEED (1994)

via GIPHY

 

Potpuno suluda i neuvjerljiva priča o autobusu koji se ne smije prestati voziti je uz odličnu postavu i napeti scenarij izvela nemoguće. Postala je jako dobar film koji se može gledati bezbroj puta.

 

8. RAIDERS OF THE LOST ARK (1981)

via GIPHY

Indy je arheolog koji neprestano upada u nevolje s nacistima, a pritom traži Kovčeg Saveza koji sadrži Deset Božijih Zapovijedi. Neprestana akcija, romantični i duhoviti dijalozi i egzotične lokacije su idealni bijeg od svakodnevnog života.

 

9. BACK TO THE FUTURE (1985)

via GIPHY

Svima je bar jednom u životu palo na pamet kako bi rado vidjeli prošlost ili budućnost, a ovaj klasik nam baš to pruža. Klinac Marty Mcfly slučajno otputuje u daleku 1955 i mora nekako smisliti kako da se vrati nazad u njegovu sadašnjost, a da pritom ne promijeni previše i ne zezne budućnost.

 

10. SCREAM (1996)

via GIPHY

Kralj slasher horora Wes Craven je sa svojim Vriskom napravio hororac koji neće moći prestati gledati čak i oni koji ih ne vole. I nema veze što ste već gledali i znate tko je ubojica, opet će Vam biti napeto.

 

Fotografije: press
PBZ

Slični članci