Žudite za zdravim i brzim obrokom od sezonskih namirnica, fina hranjiva juhica od bundeve i salata mogu biti savršen spoj za zdrav ručak.
Pronašli smo najfiniju jesensku salatu koja će vas raspametiti. Quinoa s jabukama, sušenim brusnicama, sjemenkama bundeve i prženim bademima pružit će vam obilje okusa ove jeseni. Sve to začinite s jabučnim octom i uživajte u zdravim okusima!
Evo što će vam trebati:
1 šalica svježe quinoe
1 šalicu prženog maslaca od oraha
1 jabuka, kockice (Gala jabuke)
1 zeleni luk, tanko rezan
2 šalice nasjeckanog kelja ili špinata
1/3 šalice sušene brusnice
2 žlice prženih badema
2 žlice sjemenki bundeve
Sol i papar
Jabučni ocat
Priprema:
U tavu ulijte dvije šalice slane vode i čekajte da zavrije. Isperite i osušite quinou, zatim je dodajte u kipuću vodu. Kuhajte quinou na laganoj vatri oko 15 minuta ili sve dok se sva voda ne apsorbira. Izvadite quinou i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Pomiješajte u jednoj posudi ohlađenu quinou, prženi maslac od oraha squash, jabuku, zeleni luk, kelj, sušene brusnice, bademe i sjemenke bundeve.
Dodajte jabučni ocat, malo soli i mljevenog papra prema želji.
Navucite dekicu na sebe, izađite na balkon i uživajte u jesenskim okusima!
Fotografije: Instagram