Internet je pun ideja za jela koja ne zahtijevaju puno vremena ni truda – baš poput ovog koji smo i sami pronašli. Ako vam se jede nutritivno bogat obrok raskošnog okusa, u nastavku potražite recept za tjesteninu umaku od graška čija će vam priprema oduzeti svega 20 minuta vremena…
Ako često osjećate umor, obavezno u uključite grašak u prehranu. Njegovi nutrijenti održavaju energiju unutar ćelija organizma. Također, ovo povrće tijelu osigurava i velike razine prijeko potrebnog vitamina C, a efikasan je i kao antioksidans.
Betakaroten, provitamin vitamina A koji se nalazi u grašku pridonose i zdravlju kože te bržem tamnjenju. Ako ljeti želite brže i zdravije ‘uhvatiti’ boju, nipošto nemojte izostaviti ovu namirnicu s jelovnika. Nedostaje li vam ideje kako je iskoristiti, predlažemo da je pretvorite u brzi umak za tjesteninu.
RECEPT
Sastojci:
2 glavice luka
žlica maslinovog ulja
500 g smrznutog graška
300 ml povrtnog temeljca
200 ml vrhnja
100 g topljenog sira
pola žličice soli
papar
pola žličice čili pahuljica
500 g tjestenine
ribani parmezan
Postupak:
Zagrijte ulje u tavi. Sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga oko dvije minute. Dodajte blago odmrznuti grašak i dinstajte još tri minute. Ulijte povrtni temeljac, vrhnje i topljeni sir. Pustite za zakipi pa kuhajte oko 10 minuta.
Sjedinite sve sastojke štapnim mikserom kako biste dobili kremasti umak. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, pazeći da ostane al dente. Procijedite je, umiješajte u umak i poslužite posuto ribanim parmezanom.
Foto: Instagram