Zamislite da vas ujutro probudi miris mekanih i pahuljastih rolica s cimetom i šećerom, uz aromatičnu šalicu prve kave? Ne bi li to bio božanstveni početak dana? E pa dobra je vijest što vam za tako božanstvena jutra zapravo ne treba više od 6-7 sastojaka, i malo vremena. I još će to k tome biti najjednostavnija peciva koja ste u životu napravili.
Ova brza i jednostavna peciva od cimeta će vas jednostavno natjerati da se zaljubite. U njih, u novootkrivena jutra s njihovom aromom, pa i u sebe. Jer ćete se uz njih doista osjećati božanstveno. I što je još ljepša vijest, neće vam trebati puno petljanja oko njih.
Možda da se uz pripremu razbudite?
Evo što treba:
Za peciva:
2 četvrtine žličice kvasca
1 šalica kokosovog mlijeka (lagano zagrijano)
3 žlice kokosovog ulja, otopljeno i ohlađeno
3 šalice brašna
1/4 šalice šećera
Nadjev:
2 žlice kokosovog ulja, otopljeno i ohlađeno
1 polovica čajne žličice cimeta
1/4 šalice šećera
Glazura:
1 šalica šećera za glazuru
1/4 šalice kokosovog mlijeka
Priprema:
Pospite kvasac preko kokosovog mlijeka. Promiješajte i umutite kokosovo ulje.
U veliku zdjelu umutite brašno i šećer. Ulijte smjesu kokosovog kvasca, promiješajte i gnječite rukom dok se tijesto ne skupi u kuglicu. Ostavite da se podigne pokriveno plastičnom folijom, dok se ne udvostruči, oko 1 sat.
Na blago pobrašnjenoj površini, izvadite tijesto i razvaljajte ga u veliki pravokutnik. Premažite ravnomjerno kokosovim uljem, sve do rubova. Umutite cimet i šećer u malu posudu, a zatim ravnomjerno rasporedite na tijesto. Uvaljajte u čvrstu rolu i ovisno o tome koju stranu želite, pecivo od cimeta, izrežite na 6 ili 12 jednakih dijelova.
Stavite pecivo u posudu, lagano ga pokrijte plastikom i ostavite da se diže 1 sat ili dok se ne udvostruči.
Možete držati pecivo u frižideru ako je potrebno
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Uklonite plastičnu foliju i pecite pecivo 25-30 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dok se pecivo peče, napravite glazuru. Miješajte kokosovo mlijeko i šećer dok ne postane glatko.
Kada su peciva gotova, odmah ih glazirajte. Pustite da se malo ohlade i uživajte u toplima!
Foto: Instagram