Nitko nije lud sate provesti u kuhinji za običan ručak ili večeru, čak ni vikendima unatoč više slobodnog vremena, pa zašto onda uopće komplicirati? Špagete su mnogima omiljeno jelo, ali, da ne budu uvijek isto dosadne, skuhane, prelivene umakom ili uh, sve pomiješano – napravite u istom vrijeme, s relativno sličnim namirnicama čaroliju od običnih špageta, na način kojim ćete zadiviti goste i ukućane.
Želite li svojim najmilijima priuštiti čaroban obrok koji će ih oboriti s nogu čim stavite tanjur ispred njih, ne morate komplicirati puno. Dovoljno je i obične špagete napraviti na samo malo više fancy način. S namirnicama koje će otkriti nešto drugačiji ton od obične paste s umakom na bazi rajčice, i za kraj vizualno doslovno oboriti s nogu.
Budite prava profi kuharica za neobično fancy obične špagete. S kozicama i dosta začina…
Poslužite ih još tople, uz neku finu sezonsku salatu i uživajte u ostatku dana!
Treba vam:
400 g špageta
5-6 žlica maslinovog ulja
150 g rajčice
3 češnja češnjaka
2 ljute čili papričice
korica od pola limuna
2 žlice soka od limuna
300 – 400 g kozica, očišćenih
150 g listova radiča
Priprema:
Špagete stavite kuhati klasičnim načinom, dok u drugoj, široj posudi na zagrijano ulje stavite češnjak i kratko ga popržite. Smanjite temperaturu pa dodajte nasjeckane čili papričice pa pržite na laganoj vatri još minutu-dvije, da se češnjak ne preprži. Ubacite oguljenu i nasjeckanu rajčicu pa kuhajte još nekoliko minuta. Za kraj ubacite kozice, sok i koricu od limuna,. Kratko kuhajte, 2-3 minute, jer su kozice brzo gotove.
No nije samo zato ovo jelo toliko zahvalno.
Poslužite jelo na velikom tanjuru, špagete u kupu prelivene umakom, a veće kozice pritom lijepo dekorirajte na kup.
Poslužite toplo uz salatom od radiča i vaša će večera biti high light dana.
Dobar tek!
Foto: Instagram