Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečene smokve s kremom od ricotte i pistacijama profinjeni su desert kojem neće odoljeti ni oni najistančanijeg nepca

Počela je sezona smokve, slatkog i mesnatog voća koje odlično funkcionira u slanim i u slatkim jelima. Ako ne znate u što je pretvoriti, predlažemo jednostavan desert koji obara s nogu. Riječ je o pečenim smokvama punjenima kremom od ricotte i hrskavim pistacijama…

Smokve su bogate flavonoidima i polifenolima, antioksidansima koji sprječavaju oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima. Usto, pomažu kod mršavljenja jer obiluju vlaknima i tako suzbijaju glad.

Slatki plod često se koristi umjesto šećera, dok njegov koncentrat može zamijeniti kukuruzni sirup i saharozu. Usto, smokvama se mogu liječiti čirevi, apsces i bol u uhu, a radi svog alkalnog svojstva, uspješno reguliraju pH tijela.

@cocoebaunilha

U tijeku je sezona ovog sočnog voća, a sada je idealna prilika da ga iskoristite za pripremu jednostavnog i profinjenog deserta. U nastavku donosimo recept za pečene smokve punjene kremom od ricotte i komadićima pistacija.

RECEPT

Sastojci:

8 smokava
120 g ricotte ili neslane skute
žličica šećera u prahu
žlica limunovog soka
40 g grubo sjeckanih pistacija
med

@veggie_intervention

Postupak:

Smokve križno zarežite napola, pazeći da ih ne razrežete do kraja. U posudi pomiješajte ricottu, 25 g pistacija, šećer u prahu i limunov sok. Pripremljenim nadjevom punite sredine smokava. Poslažite ih na pleh i pecite 10 minuta na 200°C.

Kad su smokve gotove, pričekajte da se malo ohlade. Izlijte malo meda na tanjur, u njega pažljivo umočite dno svake smokve. Potom ih prislonite na ostatak sjeckanih pistacija kako bi se zalijepile za med. Poslužite dok je još toplo.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci