Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečene šljive u marinadi od vanilije i naranče osvajaju i mirisom i okusom, kuglica sladoleda podiže ih na višu razinu

Mirisi zrelog voća asociraju na ljeto u punoj raskoši, kao i na male rituale uživanja kod kuće. Pečene šljive s sladoledom od vanilije nisu samo desert, već prava gastro čarolija, idealna i za posebne večeri i za spontana druženja pod sunčanim ili zvjezdanim nebom…

Premda su šljive često podcijenjene u kulinarstvu, njihova slatkoća i lagana kiselost dolaze do punog izražaja kad se spoje s citrusnim sokom i toplim začinima. Upravo ovi okusi spajaju se u receptu za pečene šljive s vanilijom i sladoledom.

Lagano pečenje podiže arome na novu razinu, a vanilija daje onu poznatu, nostalgičnu notu. Kombinacija jednostavnih voćnih okusa, vanilije i egzotičnog zvjezdastog anisa potvrda je da dobra slastica ne mora biti niti komplicirana niti preslatka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ulrica (@ulricakrii)

RECEPT

Sastojci:

sok jedne naranče
mahuna vanilije
3 zvjezdasta anisa
6 šljiva
3 žlica smeđeg šećera
500 ml sladoleda od vanilije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Waitrose (@waitrose)

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U dublju posudu za pečenje ulijte sok od naranče i 100 ml vode. Vaniliji izvadite sjemenke i dodajte ih u tekućinu s mahunom. Ubacite i zvjezdasti anis. Rasporedite šljive prerezanom stranom prema gore i pospite ih šećerom.

Pecite oko 45 minuta, odnosno dok ne postanu mekane i podatne. Svakih 10-15 minuta prelijte šljive sokom u kojem se peku. Po potrebi dodajte još malo vode da tekućina ne ispari u potpunosti. Ostavite da se malo ohlade, oko pet minuta, pa poslužite uz sladoled od vanilije.

Foto: Instagram












Slični članci