Dosta vam je ustaljenog recepta za palačinke? Tu smo da vas upoznamo s jednim novim, za nikad mekanije, nikad sočnije, pufastije i pahuljastije palačinke koje ste ikada probali!
Donosimo recept najmekanijih i najfinijih palačinki na svijetu, pahuljaste japanske slastice za koje nećete morati odletjeti do Tokija!
Saznajte kako se rade ove savršene palačinke kod nas!
Evo što će vam trebati:
• 2 jaja
• 60 g brašna
• 50 g šećera
• 170 ml mlaćenice
• 1 žličica praška za pecivo
• četvrtina žličice sode bikarbone
• četvrtina žličice soli
• pola žličice vanilin šećera
• 2 žlice ulja ili otopljenog maslaca
Priprema:
Umutite sve sastojke i miješajte dok ne dobijete lijepu glatku smjesu bez grudica. U tavi zagrijte ulje i stavite namašćen kalup. Do polovice kalupa ulijte smjesu te pecite na srednjoj vatri dok se palačinka ne digne, potom je okrenite i pecite s druge strane.
Dobar tek!
Fotografije: Instagram