U tijeku je sezona jagoda, sočnog voća koje se može ukomponirati u razne vrste deserata. Ako žudite za nečim slatkim ili vam stižu gosti, a nemate puno vremena za izradu kompliciranih kolača, mini tiramisu s jagodama savršeno su rješenje…
Spoj kave, amaretta i mascarponea toliko je božanstven da se u njemu uživa već više od 200 godina. Ipak, tiramisu kakav danas poznajemo postao je slastičarski klasik tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, a s vremenom je poprimio i razne druge forme.
Dok ga mnogi najčešće pripremaju u obliku kolača, gastro kreativci odlučili su se poigrati sa sastojcima i kreirati potpuno novi desert istog okusa. Jedan od njih je i mini tiramisu s jagodama gotov u manje od 20 minuta.
RECEPT
Sastojci (za oko 10 komada):
200 ml vrhnja za šlag
350 g mascarponea
2 pakiranja šlagfixa
2 pakiranja vanilin šećera
50 g šećera
200 ml hladne kave
kakao
jagode
sjeckane pistacije
Postupak:
Istucite slatko vrhnje sa šlagfixom i šećerom dok ne postane čvrsto. Lagano umiješajte mascarpone. Lagano umočite dvije piškote u kavu, stavite kremu između dva komada i pospite kakaom. Dodajte još malo kreme na vrh pa ukrasite kriškama jagoda i sjeckanim pistacijama. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve namirnice.
Foto: Instagram