Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Krema od bundeve i mascarponea gotova je za desetak minuta, idealna je za palačinke ili umakanje omiljenih keksa

Postoje deserti koji ne traže ni pećnicu ni strpljenje – samo nekoliko sastojaka i dobru ideju. Ova neodoljiva krema s bundevom upravo je takva: jednostavna, a opet dovoljno profinjena da može poslužiti i kao brzi desert i kao dodatak drugim slatkim zalogajima…

Spoj mascarponea, pirea od bundeve i toplih začina ovoj jednostavnoj kremi daje karakter koji podsjeća na cozy miris svježe pečenih kolača. Priprema je brza i lagana, a može se jesti kao dip s keksima, nadjev u palačinkama ili samo žličicom.

Na prvi zalogaj podsjeća na pitu od bundeve, ali bez kore i pečenja. Gotova je za manje od deset minuta, a u hladnjaku može stajati danima, spremna da snack učini mrvicu posebnijim. Ovo je jedna od slastica koje izgledaju kao da ste se potrudili više nego što zapravo jeste.

RECEPT

Sastojci:

250 g mascarponea (na sobnoj temperaturi)
62 g pirea od bundeve (domaćeg ili kupljenog)
4 žlice smeđeg šećera
2 žličice mješavine začina za pitu od bundeve
50 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 i pol žličica mljevenog cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat sušenog đumbira

Postupak:

U zdjeli pomiješajte mascarpone, pire od bundeve i smeđi šećer. Mutite pjenjačom ili mikserom dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Postupno dodajte šećer u prahu i začine pa miješajte dok se sve potpuno ne poveže bez grudica.

Zatim polako ulijevajte mlijeko, žlicu po žlicu i svaki put dobro promiješajte. Količinu mlijeka prilagodite ovisno o željenoj gustoći – smjesa bi trebala biti kremasta i dovoljno podatna za umakanje.

Kušajte i po potrebi dodajte još šećera u prahu ili začina. Ohladite kremu najmanje 30 minuta prije posluživanja. Poslužite je s keksima, krekerima, perecima ili iskoristite kao nadjev za palačinke.

Foto: Instagram












Slični članci