Postoje deserti koji ne traže ni pećnicu ni strpljenje – samo nekoliko sastojaka i dobru ideju. Ova neodoljiva krema s bundevom upravo je takva: jednostavna, a opet dovoljno profinjena da može poslužiti i kao brzi desert i kao dodatak drugim slatkim zalogajima…
Spoj mascarponea, pirea od bundeve i toplih začina ovoj jednostavnoj kremi daje karakter koji podsjeća na cozy miris svježe pečenih kolača. Priprema je brza i lagana, a može se jesti kao dip s keksima, nadjev u palačinkama ili samo žličicom.
Na prvi zalogaj podsjeća na pitu od bundeve, ali bez kore i pečenja. Gotova je za manje od deset minuta, a u hladnjaku može stajati danima, spremna da snack učini mrvicu posebnijim. Ovo je jedna od slastica koje izgledaju kao da ste se potrudili više nego što zapravo jeste.
View this post on Instagram
RECEPT
Sastojci:
250 g mascarponea (na sobnoj temperaturi)
62 g pirea od bundeve (domaćeg ili kupljenog)
4 žlice smeđeg šećera
2 žličice mješavine začina za pitu od bundeve
50 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 i pol žličica mljevenog cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat sušenog đumbira
View this post on Instagram
Postupak:
U zdjeli pomiješajte mascarpone, pire od bundeve i smeđi šećer. Mutite pjenjačom ili mikserom dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Postupno dodajte šećer u prahu i začine pa miješajte dok se sve potpuno ne poveže bez grudica.
Zatim polako ulijevajte mlijeko, žlicu po žlicu i svaki put dobro promiješajte. Količinu mlijeka prilagodite ovisno o željenoj gustoći – smjesa bi trebala biti kremasta i dovoljno podatna za umakanje.
Kušajte i po potrebi dodajte još šećera u prahu ili začina. Ohladite kremu najmanje 30 minuta prije posluživanja. Poslužite je s keksima, krekerima, perecima ili iskoristite kao nadjev za palačinke.
Foto: Instagram