Pečene nektarine, s jogurtom, medom od kardamona i prženim pistacijama kombinacija je koja bi vam ovaj vikend mogla donijeti onaj slatki okus strasti, a desert bi vam mogao postati omiljen i za nedjeljni brzi doručak. Zarazan je, to moramo naglasiti…
Kako vam zvuči zdravi grčki jogurt nadopunjen slatkim i sočnim karameliziranim nektarinama, razigran hrskavim pistacijama i iznenađen toplim medom kardamoma. Med je dodatak koji će vam dati taman slatkog koliko vam treba, a i više, ako pretjerate, a sam desert već bi vam sutra mogao postati i omiljeni doručak.
Brzo se sprema, miriše na još, a i zarazno je sladak. Zarazno.
I što je najbolje, nije važno ako vam nektarine promaknu. Doba je i marelica, već mirišu i mame, pa već u ponedjeljak možete probati i s njima. Prije nego dođu smokve, a ni sočne breskve ne bi bilo zgoreg probati…
Treba vam:
puna šaka grubo nasjeckanih pistacija
4 žlice meda od kardamoma
pola žlice ekstrakta vanilije
4 zrele veće nektarine
grčki jogurt, obični ili s aromom vanilije
Priprema:
Zagrijte tavu i na kap dvije ulja prepržite punu šaku grubo nasjeckanih pistacija. Pržite uz miješanje minutu pa dodajte ekstrakt vanilije i med i pustite još pola minute da se sve malo sjedini. Ostavite po strani.
Voćke presijecite po pola i stavite peći na zagrijanu tavu, 3-4 minute sa svake strane, sa što manje micanja, dok potpuno ne omekšaju.
Poslužite ih na porciji grčkog jogurta, prelivene smjesom koja će vas, u ovoj ludoj kombinaciji, oboriti s nogu.
Foto: Instagram