Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Brie u lisnatom tijestu donosi kombinaciju slatkog i slanog s francuskim šarmom, gotov je u manje od sat vremena

Brie sir u lisnatom tijestu jelo je koje izgleda kao da ste ga naručili u malom bistrou na Azurnoj obali. Slatko, slano, kremasto i hrskavo – sve u isto vrijeme. Ako vam je ovaj opis izmamio zazubice, u nastavku potražite jednostavan recept i oduševite se na prvi zalogaj…

Tanjur koji podigne atmosferu za stolom, miris koji zavede i one za koje ste mislili da ih više ništa ne može iznenaditi… Zapečeni brie u lisnatom tijestu točno je to. Ispod korice je džem od marelice, smokve ili maline – ovisno o tome jeste li više za klasiku, sofisticiranost ili malo kiseline.

@savyrecipes

Orašasti plodovi daju teksturu i zemljani kontrast, a sve zajedno pečeno je taman toliko da se sir otopi, ali ne iscuri van. Ovo jelo idealno je vikend druženja, večernje zalogaje uz čašu vina ili kad vam dođe da se počastite nečim finijim od tosta s namazom.

RECEPT

Sastojci:

list smrznutog lisnatog tijesta
220 g brie sira
60 ml voćnog džema (marelica, malina ili smokva)
60 ml sjeckanih orašastih plodova (orasi ili bademi)
jaje za premazivanje

@proportionalplate

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto u kvadrat malo veći od koluta brie sira. Stavite Brie u sredinu tijesta. Premažite džem preko sira i na vrh pospite sjeckane orašaste plodove.

Preklopite lisnato tijesto preko sira, spojite kutove u sredini i pritisnite da se zatvori. Po potrebi odrežite višak tijesta i čvrsto pritisnite da se zatvori. Preokrenite sir tako da su šavovi okrenuti prema dolje.
Premažite razmućeno jaje po tijestu da dobijete zlatnu koricu.

Premjestite zamotani brie na pripremljeni lim i pecite 20-25 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i napuhnuto. Ostavite da se ohladi 5-10 minuta prije posluživanja. Poslužite na pladnju uz krekere, kriške baguettea ili svježe voće.

Foto: Instagram









Slični članci