Voće i orašasti plodovi slatka su kombinacija koja zaslužuje mjesto na finom proljetnom kolaču. Ako volite cheesecake, ali ste se zasitili onog koji najčešće pripremate, u nastavku donosimo recept za varijantu s Biscoff keksima, pistacijama i malinama…
Cheesecake već godinama uživa status jedne od omiljenih slastica, posebice kada je obogaćen orašastim plodovima i svježim voćem. Ovaj lagani kolač idealan je za tople dane, a najbolja stvar je što ga svaki put možete pripremati drugačije.
Ako ste u potrazi za verzijom kakvu vjerojatno još niste imali prilike probati, pronašli smo fantastično rješenje. Riječ je o cheesecakeu na bazi Biscoff keksa s hrskavim pistacijama i osvježavajućim malinama.
RECEPT
Sastojci:
400 g Biscoff keksa
120 g maslaca
500 g krem sira
200 g šećera
3 žlice kukuruznog škroba
žličica narančinog soka
200 g kiselog vrhnja
3 jaja
60 g nasjeckanih pistacija
150 grama malina
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C (gornji i donji grijač). Napunite vatrostalnu posudu vodom i stavite je na dno pećnice. Tako ćete spriječiti potencijalno pucanje kore kolača i osigurati mu bolju teksturu.
Kekse sitno izmrvite pa ih pomiješajte s otopljenim maslacom. Pažljivo utisnite smjesu u namašćeni kalup (24 cm) tako da napravite rub visine 3-4 centimetra.
U posudi pomiješajte krem sir s kukuruznim škrobom, šećerom, narančinim sokom i kiselim vrhnjem. Potom umiješajte jedno po jedno jaje. Miksajte dok smjesa ne postane jednolična i kremasta. Izlijte kremu na podlogu od keksa.
Cheesecake pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Zatim smanjite vatru na 140°C i pecite još 40-45 minuta. Ugasite pećnicu i ostavite kolač da se hladi pa ga pospite nasjeckanim pistacijama. Najbolje ga je ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi se stisnuo. Prije posluživanja dodajte svježe maline.
Foto: Instagram