U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav u tijeku su dani azijske kuhinje u sklopu kojih možete doživjeti okuse dalekog istoka koje vrlo vješto priprema Mladen Jazidžija, sous chef restorana. A to je više nego dobar povod za izlazak u kojem su poznate Splićanke pokazale svoja najbolja modna izdanja. Da su udobne i lepršave hlače širokih nogavica najpoželjniji komad ove sezone pokazale su naše uspješne sportašice sestre Lucija i Ana Zaninović, a da su traperice u kombinaciji s oversized blejzerom uvijek dobro rješenje vrlo dobro znaju dizajnerica Anamarija Asanović i pjevačica Domenica Žuvela, koje su stigle u sličnim izdanjima…
Ne morate se nužno otisnuti na daleko putovanje kako biste uživali u gastronomiji dalekog istoka. U to su se uvjerili gosti restorana Port 74 koji su uz prezentaciju jela Mladena Jazidžije uživali u rapsodiji okusa fino balansiranih začina i svježih namirnica.
Splićanke i Splićani isprobali su razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi.
Oduševili su ih i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine, ali i zanimljivi deserti, kao što je japanski cheesecake.
Namirnice kojima Dalmacija obiluje, idealne su za spoj istoka i Mediterana. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova.
Istočnjački način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja, u kojem možete uživati sve do 6. ožujka.
Pogledajte FOTO galeriju:
Foto: Prosper Filipović