Make your day different

Logo Cover

Otkrijte čari azijske kuhinje! Panazijski restoran YEZI Zagreb ekskluzivno je predstavio novi koncept dim sum radionica, evo kako je bilo na prvoj

Panazijski restoran YEZI Zagreb predstavio je novi koncept dim sum radionica, koje će se održavati jednom tjedno, svaki petak od 10. listopada 2025. Restoran YEZI u centru Zagreba, u hotelu art’otel Zagreb poseban je upravo zbog bogate ponude dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum chefova, Tom Tian Hau Low.

Tom je iskustvo stekao radeći  u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi svojih gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.

Uz glavnog chefa Dinu Kneževića i dva sous chefa polaznici su imali priliku naučiti pripremati autentične dim sum delicije na prvoj radionici i degustirati ih.

 

Dino Knežević i Karlo Kovaček

 

Radionice su zamišljene kao kratko i interaktivno putovanje kroz povijest dim suma uz praktičnu pripremu, a svaki polaznik će dobiti  detaljne recepte za spremanje dim suma kod kuće.

‘Svrha ovih radionica je približiti zainteresiranima ovu vrstu kuhinje, koja je u ponudi restorana YEZI Zagreb. Na prvoj dim sum radionici smo prezentirali kako mi općenito funkcioniramo u kuhinji i kako se kod nas sve radi od nule. Dim sum je perjanica našeg menija, trenutno imamo 14 vrsta u ponudi i gosti sve varijacije vole. Očekujemo dobar interes za radionice jer smo mi restoran koji je posebno poznat po raznovrsnoj dim sum ponudi. Uskoro nam izlazi i novi sezonski meni, uvrstit ćemo par novih jela, cilj je ukomponirati vrganje, jadranske kozice, radimo i novi dim sum s mesom morskog ježa, bijelog tartufa i jadranskih tiger kozica, a uskoro kreće i naš popularni brunch’, izjavio je Dino Knežević, glavni izvršni chef s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima.

 

 

Ljubitelji panazijske kuhinje od 10. listopada, svaki petak će imati priliku uživati na radionici koja jamči autentično gastronomsko iskustvo i učenje kreiranja poznatih dim sum jela kod kuće.

Cijena radionice iznosit će 35 eura, a radionice će se održavati petkom od 16 do 18 sati. Sve informacije bit će objavljene na društvenim mrežama i web stranicama restorana YEZI Zagreb.

 

 

Sudionici će raditi tri vrste dim-suma, a to su: Har Gao – osnovni dim sum (pareni), Siu Mai – vrsta kineske knedle od tankog tijesta koje je oblikovano poput male košarice, napunjeno mješavinom mljevenog mesa (najčešće svinjetine i/ili kozica), gljiva, začina i ponekad povrća te Sesame Prawn Toast – prženi tostirani komad tosta premazan pastom od kozica (škampa), posut sezamom i pržen do zlatno-smeđe boje – najčešće u dubokom ulju.

Uz regularnu a la carte ponudu, u restoranu YEZI Zagreb uvijek je prisutan i sezonski meni. Svake nedjelje od 19. listopada od 12 do 15 sati u restoranu YEZI Zagreb u ponudi će biti YUM CHA brunch po uzoru na YEZI Rome restoran iz hotela art’otel Rome.

 

Pogledajte FOTO galeriju:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Promo












Slični članci