Panazijski restoran YEZI Zagreb predstavio je novi koncept dim sum radionica, koje će se održavati jednom tjedno, svaki petak od 10. listopada 2025. Restoran YEZI u centru Zagreba, u hotelu art’otel Zagreb poseban je upravo zbog bogate ponude dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum chefova, Tom Tian Hau Low.
Tom je iskustvo stekao radeći u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi svojih gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.
Uz glavnog chefa Dinu Kneževića i dva sous chefa polaznici su imali priliku naučiti pripremati autentične dim sum delicije na prvoj radionici i degustirati ih.

Radionice su zamišljene kao kratko i interaktivno putovanje kroz povijest dim suma uz praktičnu pripremu, a svaki polaznik će dobiti detaljne recepte za spremanje dim suma kod kuće.
‘Svrha ovih radionica je približiti zainteresiranima ovu vrstu kuhinje, koja je u ponudi restorana YEZI Zagreb. Na prvoj dim sum radionici smo prezentirali kako mi općenito funkcioniramo u kuhinji i kako se kod nas sve radi od nule. Dim sum je perjanica našeg menija, trenutno imamo 14 vrsta u ponudi i gosti sve varijacije vole. Očekujemo dobar interes za radionice jer smo mi restoran koji je posebno poznat po raznovrsnoj dim sum ponudi. Uskoro nam izlazi i novi sezonski meni, uvrstit ćemo par novih jela, cilj je ukomponirati vrganje, jadranske kozice, radimo i novi dim sum s mesom morskog ježa, bijelog tartufa i jadranskih tiger kozica, a uskoro kreće i naš popularni brunch’, izjavio je Dino Knežević, glavni izvršni chef s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima.
Ljubitelji panazijske kuhinje od 10. listopada, svaki petak će imati priliku uživati na radionici koja jamči autentično gastronomsko iskustvo i učenje kreiranja poznatih dim sum jela kod kuće.
Cijena radionice iznosit će 35 eura, a radionice će se održavati petkom od 16 do 18 sati. Sve informacije bit će objavljene na društvenim mrežama i web stranicama restorana YEZI Zagreb.
Sudionici će raditi tri vrste dim-suma, a to su: Har Gao – osnovni dim sum (pareni), Siu Mai – vrsta kineske knedle od tankog tijesta koje je oblikovano poput male košarice, napunjeno mješavinom mljevenog mesa (najčešće svinjetine i/ili kozica), gljiva, začina i ponekad povrća te Sesame Prawn Toast – prženi tostirani komad tosta premazan pastom od kozica (škampa), posut sezamom i pržen do zlatno-smeđe boje – najčešće u dubokom ulju.
Uz regularnu a la carte ponudu, u restoranu YEZI Zagreb uvijek je prisutan i sezonski meni. Svake nedjelje od 19. listopada od 12 do 15 sati u restoranu YEZI Zagreb u ponudi će biti YUM CHA brunch po uzoru na YEZI Rome restoran iz hotela art’otel Rome.
Pogledajte FOTO galeriju:
Foto: Promo