Make your day different

Logo Cover

Želite naglasiti osunčani ten i dulje zadržati sjajan izgled kože? Slavna vizažistica otkriva 4 make-up trika s kojima će vam to lako poći rukom

Tijekom ljetnih mjeseci brojne dame provode sate izležavajući se na suncu kako bi zaradile brončanu put, no ona može brzo početi blijediti. Ako ste nakon tjedana rada na čišćenju, tretiranju kože i zdravom izlaganju sunčevim zrakama postigli preplanuli ten, možete ga dodatno naglasiti pomoću make-upa čak i kada se malo ispere. U nastavku donosimo četiri savjeta slavne vizažistice uz koje će vam to uspješno poći za rukom…

Nema beauty ovisnice kojoj ljeti nije u cilju održati svježinu tena i istaknuti njegovu osunčanost na pravilan način. Da bi to postigle potrebno je vrlo malo, ali pažljivo odabrane šminke, koja će naglasitipreplanuli sjaj našeg lica i zadržati ga na izmaku vruće sezone.

@cultgaia

Kada je riječ o ljetnim kozmetičkim preparatima, krema za sunčanje je jedina stvar koju bi trebalo nanositi u ‘debelim’ slojevima, dok za sve ostale make-up proizvode vrijedi ona ‘manje je više’.

U razgovoru za Glamour, ugledna britanska vizažistica Sascha Jackson otkrila je četiri savjeta za savršen make-up look tijekom ljetnih mjeseci koji će laskati osunčanoj koži i dodatno je proljepšati.

 
@strawberrynetofficial

Korektor umjesto pudera

 

Sjaj koji preplanulost daje koži jedan je od glavnih razloga zašto je volimo i želimo. Osim što skriva sitne nejednakosti pigmenta, čini je življom. Korektor tako pomaže ujednačiti tonove kože i ostavlja tek laganu teksturu, umjesto one teške, kakva je specifična za puder.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Slavna vizažistica preporučuje lagani sloj korektora koji će dopustiti prirodnom sjaju i tonu kože da se istakne, a eventualno će pomoći ujednačiti manje preplanule dijelove.

@haileybeiber

Stoga koristite korektor u onim predjelima manje izloženima suncu poput kože pod očima ili iznad samih obraza. Pritom pripazite da ton korektora odgovara tonu preplanule kože, a ne vašem klasičnom tenu.

BB krema umjesto pudera

Ljeto je savršeno vrijeme da koža prodiše pa se stoga preporučuj upotreba toniranih krema koje ćete suptilno i lagano utrljati u kožu bez kako one svojim tonom ne bi dominirale nad kožom.

@fusunlinder

Usto, Sascha Jackson preporučuje brončana rumenila koja ćete nježno i u laganom sloju nanijeti na osunčane obraze. Time ćete ujedno moći ljepše i prirodnije konturirati svoje lice.

‘Zlatni je ton fantastičan za kožu na godišnjem odmoru’, ističe profesionalna vizažistica. Preporučuje da nanesete malo i na kožu ključne kosti, duž potkoljenica te na ogoljena ramena kako bi još više zablistala na ljetnom svjetlu.

Smeđe oči i koraljno-crvene usne

Za dozu neizostavnog ljetnog glamura, Sascha Jackson uvijek izdvaja boje breskve, bronce i zlata koje sjajno izgledaju na preplanuloj koži. Kaže kako je to jedno od zlatnih pravila ljetnog make-upa, a voli se poigrati i sa zemljanim tonovima.

@coast.thebrand

Za boju sjenila najčešće odabire svjetlo smeđe i tonove breskve, dok na usnama preporučuje svjetlu koraljno crvenu boju. Za sve ljubiteljice morskog looka koje nemaju prirodne pjegice, vizažistica savjetuje kreiranje onih laganih i privremenih po nosu i obrazima pomoću svjetlo smeđe olovke.

Crveni ruž i prodorni pogled za zvjezdane noći

Kada je riječ o večernjem make-upu, Sasha Jackson voli malo odvažniju kombinaciju klasične crvene i ocrtanih očiju koje će dodatno naglasiti bogatstvo trepavica.

Za mačkastiji pogled sugerira tuš za oči u kombinaciji s crvenim ružom blago narančastog odsjaja. Ova dva proizvoda zajedno će naglasiti ljepotu ljetnog tena koji će ostati trajan i upamćen.

@cultgaia

Foto: Instagram

Slični članci