Zagrebačka gastronomska scena postala je bogatija za još jedan vrhunski, talijanski restoran Tomassino otvoren u Sheraton Zagreb Hotelu. Uz frekventnu lokaciju i spoj elegantnog i udobnog ambijenta, novootvoreni restoran nudi autentično iskustvo talijanske kuhinje uz dašak hrvatske tradicije. Otvorenje restorana Tomassino ujedno je označilo i povratak velikog imena hrvatske gastronomske scene i jednog od najstručnijih hrvatskih chefova, Ivice Štrumla.
Raznolika ponuda talijanskih specijaliteta u spoju s vrhunskom uslugom i kozmopolitskim ambijentom uspješno konkurira restoranima u samom vrhu domaće gastronomske scene.
Bogati jelovnik obuhvaća tradicionalna talijanska jela obogaćena autentičnim hrvatskim proizvodima, s naglaskom na lokalne sastojke.
Osim klasične tjestenine i pizze, na meniju su se našli i signature specijaliteti poput arancina punjenih raguom od janjetine, salate s crnom slavonskom svinjom te gulaš od boškarina. Kako bi večera bila potpuna, u ponudi su i brojni kreativni deserti – sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, crème brûlée od lavande ili tradicionalni talijanski tiramisu.
Glavno obilježje talijanske kuhinje su i vrhunska vina pa se na vinskoj karti Tomassina mogu naći i cijenjeni Barolo, Tenuta Tignanello te vrhunska Sassicaia, kao i kvalitetna domaća vina poput Malvazije, Pošipa i Terana.
Tomassino je kreacija Jeffreya Velle, gastronomskog direktora Maistra grupe i chefa poznatog rovinjskog restorana Cap Aurea, a predvodi ga Ivica Štruml koji ovim projektom označava veliki povratak na restoransku scenu nakon više od deset godina izbivanja.
Štruml je svoje bogato iskustvo i znanje stekao dugogodišnjim radom u uglednim hrvatskim restoranima.
‘Tomassino predstavlja novo gastronomsko odredište u samom srcu Zagreba. Otvorili smo vrata da Zagrepčani i gosti grada zajedno uživaju u spoju talijanske kuhinje i hrvatske tradicije te ponudom jela i odabirom domaćih sastojaka nastojimo dati najbolje iz obje zemlje. Želja nam je pružiti autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj. Ovaj projekt za mene predstavlja poseban trenutak i iznimno mi je drago što baš u Tomassinu nastavljam svoj restoranski put’, istaknuo je chef Ivica Štruml.
Tomassino je simbolično dobio ime po restoranu Kralj Tomislav, kako bi se očuvala uspomena na njegovu bogatu povijest koju je krojio od otvaranja Sheratona Zagreb Hotela devedesetih godina, pa sve do nedavno.
Preuređenjem, novi restoran smjestio se u reprezentativni prostor hotelskog prizemlja, koji dugačkom staklenom stijenom pruža pogled na ulicu i stvara dojam otvorenosti i pristupačnosti. Restoran je prostoran i svijetao, a kuhinja je poluotvorenog koncepta što mu daje dozu opuštenosti.
Uređenje restorana sjedinjuje modernu eleganciju sa šarmantnim toplim elementima, stvarajući ugodnu atmosferu koja poziva goste da se opuste i uživaju u cjelokupnom gastronomskom iskustvu.
Unatoč tome što je smješten u luksuznom Sheraton Zagreb Hotelu s pet zvjezdica, restoran Tomassino nije namijenjen samo gostima visokog profila, već svojim pristupačnim cijenama i gostoljubivim ambijentom privlači široki spektar gostiju.
Foto: promo