Istra krije mnogo bajkovitih destinacija, no među najljepšima je – nesumnjivo, luksuzni Meneghetti Wine Hotel & Winery koji već godinama privlači brojne hedoniste i gastronome iz cijelog svijeta. Uz izvanrednu ponudu vina i maslinovog ulja s vlastitim potpisom, na prostranom imanju u Balama nalaze se i dva restorana čiji će jelovnik oduševiti najrazmaženija nepca. U Meneghetti restoranu i lounge baru Oliveto dočekat će vas prava mala remek-(d)jela, a više o cijeloj ponudi doznajte u nastavku…
U istarskim Balama krije se ekskluzivno imanje Meneghetti koje očaravajućim ambijentom, bogatom gastronomskom ponudom i jedinstvenim sadržajem iz godine u godinu broji sve više zadovoljnih posjetitelja iz Hrvatske i svijeta.
Uz eksterijer i interijer koji oduzimaju dah te pomno osmišljen i bogat program za posjetitelje željne jedinstvenog iskustva, tu je i vrhunska ponuda jela i pića koja će na prvo kušanje očarati i one najistančanijeg ukusa.
Očaravajuća stancija može se pohvaliti s dvije gastronomske oaze – restoranom Meneghetti i restoranom & lounge barom Oliveto, čije se priče usklađeno nadopunjuju te izvrsno odgovaraju toplim danima kad tražimo ležerno osvježenje, ali i elegantnim večerima.
Oliveto Restaurant & Lounge Bar – bajkovita lokacija za nezaboravan ljetni ručak
Oliveto je smješten pod krošnjama stabala, okružen vinogradima i besprijekornim travnjakom, slikovitim bazenom i zamamnim mirisima koji se šire iz kuhinje na otvorenom – omogućavajući vam da zavirite u tajne Meneghettijevih kuhara koji će vas zabavljati vještom pripremom jela na svega par koraka od vašeg stola.
Ovdje vrijeme ne teče uobičajenom brzinom, zbog čega ova jedinstvena lokacija osvaja svojom atmosferom, ali i svakim novim zalogajem i gutljajem.
U Olivetu se jela pripremaju od svježih sezonskih namirnica, a sintagma ‘od polja do stola’ ovdje je uspješno realizirana s obzirom na to da Meneghetti ima svoj vlastiti organski vrt s povrćem i začinskim biljem u kojem možete i sami ubrati pokoju poslasticu.
Pažljivom obradom svježih namirnica se nastoji sačuvati sve nutrijente i prirodne okuse. Tražite li lagani ljetni ručak, ovo je pravo mjesto za vas. Nakon izvrsnih predjela, poput burate s pršutom San Danielle ili koktela od plave rakovice, možete probati izvrsne pašte i rižota.
Jela koja uživaju status mnogima omiljenih svakako su Spaccatelli tjestenina s plodovima mora i uljem od ružmarina ili nadaleko poznati istarski fuži s ljetnim tartufom.
Za ljubitelje mesa i roštilja na jelovniku se nude raznolike kreacije – od boškarina, janjetine, lignji i kozica s morskim šparogama do zapečenog repa tune i još mnogo toga.
Kako ugodnih iznenađenja nikad nije dosta, Oliveto i uvodi vrlo zanimljivu ponudu izvan glavnog jelovnika. Bottomless Lunch je koncept koji će vas odvesti na izvrsno kulinarsko putovanje.
Riječ je o ponudi jela u tri slijeda po izboru u kojoj možete uživati svakodnevno od 12 do 14 sati, a sve uz najbolju pratnju u vidu pjenušca Meneghetti Reserva Classic 2015, Kuća Glavić & Meneghetti Malvasije 2021 i Meneghetti Merlota 2019, u kojima možete uživati neograničeno. Takav jedinstveni ručak možete rezervirati za svega 440 kuna po osobi.
Ako ste već isprobali sva jela i želite iznova iznenaditi svoje nepce, svaki dan se priprema i catch-of-the-day – netom izlovljena bijela riba. Ostatak ponude jelovnika sa svakom sezonom donosi nove vrhunske sastojke u maštovitim kombinacijama.
Uz ponudu nagrađivanih Meneghetti vina, nakon laganih deserta možete nastaviti uživati uz osvježavajuće koktele, a preporuka svakako ide na one s Meneghetti potpisom.
Meneghetti Restaurant – elegantna istarska priča
Sa zalaskom sunca, Meneghetti uvijek zasja u svom elegantnom izdanju. Nakon dnevnog uživanja u Olivetu, na večeru preselite u glavni restoran koji dijeli ime s hotelom, a godinama već ponosno nosi preporuku Michelinovog vodiča.
Osim ugodnog interijera, restoran Meneghetti nudi prekrasnu i prostranu terasu, kao i prostor za Private dining, osmišljen za goste koji žele na poseban način obilježiti važnu prigodu ili se počastiti VIP tretmanom uz personaliziranu uslugu u intimnom ambijentu.
Ako po prvi put posjećujete restoran Meneghetti, nećete pogriješiti odlučite li se za degustacijski jelovnik u kojem je chef Damir Pejčinović objedinio ponajbolja jela iz aktualne ponude – s naglaskom na sezonske i lokalne namirnice.
Volite li sami slagati svoje sljedove, a la carte ponuda nudi brojne delicije. Pravo osvježenje naći ćete u laganoj Tonnarelli tjestenini s Gambero Rosso kozicama i kremom od kave ili filetu hame s artičokama, šparogama i školjkama, a mesoljupce će oduševiti sporo kuhani obraz od crne svinje s celerom, lješnjacima i kokicama od kvinoje.
Poslušate li savjet iskusnih sommeliera o sljubljivanju odabranog jela s jednom od nagrađivanih vinskih etiketa Meneghetti – od kojih su brojne ekskluzivno dostupne samo na imanju, ovo iskustvo bit će za pamćenje!
Pogledajte galeriju:
Foto: promo