Kad na Silvestrovo sat otkuca ponoć, običaj nalaže otvaranje pjenušca za svečanu zdravicu. Ako želite podići ovaj trenutak na višu razinu i svojim najmilijima poslužiti osvježavajuće piće na bazi pjenušavog vina, imamo idealno rješenje. Riječ je o laganom koktelu od prosecca i nara…
Već ste obavili kupovinu pića za novogodišnji tulum? Za savršenu zdravicu nedostaje vam još samo jedna voćka – šipak. Poznatiji kao nar, ovaj sočni plod idealan je dodatak pjenušavim vinima te sjajna baza za pripremu finih koktela.
Umjesto da u ponoć nazdravite čistim proseccom, učinite ga posebnim i pretvorite u lagani koktel koji ne zahtijeva skupocjene namirnice ni profesionalnu opremu. Štoviše, priprema se direktno u uskoj čaši za šampanjac, a količine navedene u receptu vrijede za jednu čašu.
RECEPT
Sastojci:
75 ml prosecca
10 ml soka od nara (svježe cijeđenog ili kupovnog)
malo gazirane mineralne vode
sjemenke nara
kocke leda
grančica ružmarina za dekoraciju
Postupak:
Napunite čašu kockicama leda i dodajte žličicu sjemenki nara. Ulijte sok od šipka i dobro promiješajte. Dodajte malo gazirane mineralne vode pa zatim prosecco. Lagano promiješajte štapićem kako biste zadržali što više mjehurića. Ukrasite grančicom ružmarina i poslužite.
Foto: Instagram