Ako tražite okus ljeta na tanjuru, ne tražite dalje. Terasa zagrebačkog Le Bistroa, omiljenog mjesta pod krošnjama hotela Esplanade, ponovno je epicentar fine gastronomije u gradu. Chefica Ana Grgić Tomić predstavila je novi à la carte jelovnik, a svako jelo s popisa prava je mala fantazija…
U fokusu su sezonski sastojci, maštovite kombinacije i svježi, morski okusi: od pečenih smokava s dimljenim bademima, preko školjki sv. Jakova s marelicama i kavijarom, do wagyu tartara s briošem od tartufa.
Ljubitelji klasika uživat će u trilji s palentom i šafranom, bifteku sa šparogama ili poširanom lososu s rabarbarom i wasabijem. Za vegetarijance tu su bajkovite smokve s mousseom od kozje skute i pestom od dimljenih badema.
Nezaobilazni su i deserti: lavanda, med, limun i ricotta susreću se u savršeno balansiranim slatkim zalogajima, a dnevni Menu du Jour opcija nudi tri slijeda, čašu vina i kavu, savršeno za brz, ali raskošan poslovni ručak.
Ana kaže da svaki tanjur priča svoju priču, a ovaj je meni, kako sama ističe lagan, sezonski, autentičan i pun emocija. ‘Hrana mora biti pripremljena s ljubavlju. Onako kako bih i sama htjela jesti’, poručuje.
Le Bistro je otvoren svakodnevno od 9 do 23 h, a više informacija i rezervacije čekaju vas na www.lebistro.hr. Ako tražite predah od gradske vreve, čašu vina i tanjur pun emocije, znate gdje vas čekaju.
Foto: Arhiva hotela Esplanade/Lili Bašić