Make your day different

Logo Cover

I zima ima svoju slatku stranu! Esplanade ovog studenog nudi gelato koktele, gourmet zalogaje za dijeljenje i dozu art déco šarma koja grije bolje od kamina

Studeni u Zagrebu možda donosi hladnije dane, ali u Esplanadi je atmosfera sve samo ne hladna. U baru 1925, gdje se klasika i suvremenost susreću uz zvuk jazza i miris espressa, miksolog Vjenceslav Madić, Master Kishoni, stvorio je nešto posebno: koktele s talijanskim gelatom koji prkose sezoni i pozivaju na čisti užitak…

U Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru ovog studenog čeka vas nešto posve novo, miksolog Vjenceslav Madić, poznatiji kao Master Kishoni, spojio je svijet koktela i talijanskog gelata u neobičnu, senzualnu kombinaciju okusa.

Rezultat su gelato kokteli koji brišu granice između deserta i pića.

Kishoni je već poznat po svojim autorskim koktelima i inovacijama, a sada ide korak dalje: ručno rađeni gelato Hyggis Gelato obitelji Peroš iz Zagreba, od prirodnih sastojaka i bez umjetnih dodataka  spaja s vrhunskim likerima i destilatima.

U ponudi su, primjerice, Affogato s bourbon vanilijom i espressom, pistacija s likerom Bajadera, čokolada i Amarena, slana karamela s mezcalom ili coffee amaretto s bourbonom.

Svaka kombinacija donosi onaj wow trenutak koji natjera da zaboravite na kalendar jer, kako Kishoni kaže: ‘vrijeme za gelato je uvijek sada’.

Osim koktela, Esplanade bar nudi i Sharing Menu, gurmansko iskustvo osmišljeno za četiri osobe. Idealan izbor ako volite dijeliti zalogaje uz čašu vina ili koktel.

Chefica Ana Grgić Tomić potpisuje jelovnik koji uključuje mini verzije Esplanadinih klasika: Club sendvič s piletinom i pancetom, tatarski biftek, Cezar salatu, tune tataki u sezamu te krokete od sušene rajčice i dimljenih kozica.

Cijena za četvero iznosi 89 eura, a priprema traje oko sat vremena, taman dovoljno za prva pića i dobar razgovor.

Za one koji vole mirnije trenutke, tu je i popodnevni čaj u limitiranom izdanju. Inspiriran 100. obljetnicom hotela i legendarnim Orient Expressom, čajni ritual donosi raskošne zalogaje koji vas vode od Pariza do Istanbula, od brioša s guščjom jetrom do mini Esplanadinih štrukli, burrate i tiramisua s prosecco notom.

Poslužuje se svakodnevno od 12:30 do 18:30 sati, a cijena iznosi 45 eura za dvije osobe.

U bilo koje doba dana, za after-work druženje, subotnji izlazak ili popodnevni predah, Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar zadržava svoj prepoznatljivi art déco šarm, ugodnu glazbu i ekipu barmena koji znaju kako stvoriti pravu atmosferu.

Ovdje pogledajte FOTOGALERIJU: 

Foto: Arhiva hotela Esplanade/Lili Bašić












Slični članci