Make your day different

Logo Cover

Glamur dvadesetih godina prošlog stoljeća u izvedbi Aleksandre Dojčinović

Najsuvremenija kolekcija omiljene dizajnerice poznatih dama ne ide čak ni u korak s vremenom u kojem je predstavljena, već je sigurno barem nekoliko koraka ispred

Aleksandra Dojčinović svoje je poklonike i posjetitelje prelaskom na koncept samostalnih revija od prve navikla na nešto posebno i unikatno, pa je odabir svake iduće, osim što se željno iščekuje, u isto je vrijeme i izazov i obveza. Odvesti sve na put, a istovremeno do maksimuma ispoštovati tradiciju i usput poslati snažnu sociološku, pa na koncu i modnu poruku, sve je to dizajnerica uspjela u samo jednoj večeri, budući da je sve uzvanike povela na vožnju vlakom od Zapadnog do Glavnog kolodvora, koji je ovom prilikom postao modna pista i zabljesnuo u jednom sasvim novom svjetlu. Aleksandrina nova posveta Zagrebu vezana je, dakle, uz mjesto gdje su mnoga putovanja započinjala, ali i završavala još otkako je izgrađen davne 1890. godine.

 

 

Kolekcija za nadolazeću jesen i zimu, dakle, kompleksna je do te mjere da poprilično odudara od Aleksandrinog prepoznatljivog rukopisa kojim je do sada ispisivala svoje kreacije. Najsuvremenija kolekcija do sada ne ide čak ni u korak s vremenom u kojem je predstavljena, već je sigurno barem nekoliko koraka ispred. Ogleda se to u tkaninama čija je tehnologija izrade vrlo složena, no to ne čudi, budući da dizajneričin prepoznatljivi perfekcionizam i vječna potraga za boljim i savršenijim, tkanine ionako čini glavnim ‘raison d’etre’ njezinog branda.

Večernji dio kolekcije čine i Gatsby plesne haljinice inspirirane charlestonom i ludim dvadesetim godinama prošlog stoljeća, ali i dugačke, glamurozne toalete za najposebnije životne trenutke. Aleksandra se ovaj put nešto više poigrala dužinama, pa haljine variraju od mini do maksi, a dojmu doprinosi i asimetrija kojom je dobila na voluminoznosti i slojevitosti. Novi moment i jedan od najposebnijih od ukupno sedamnaest izlaza modela svakako je Lei Lou karirano odijelo, čiji maskulinizirani chic razbija pojas stisnut visoko na struku, a hlače se pojavljuju u još dvije varijante, od brokata s odgovarajućim kaputom i bordo, u kombinaciji s metaliziranim korzetom i kaputom u boji senfa. Raskošne bunde od najfinijeg umjetnog krzna u zimskim, zagasitim bojama dima, petroleja i vina već sada najavljuju nikad atraktivniju zimu.

Fotografije: Mateja Vrčković
PBZ

Slični članci