Make your day different

Logo Cover

Dubrovački ljetnikovac krije novi gastro dragulj! U restoranu Natali stvara se priča u kojoj se mediteranski sastojci susreću s azijskim tehnikama

U prekrasnom vrtu dubrovačkog renesansnog ljetnikovca Natali, raste nova gastronomska priča. Restoran Natali, sve češće spominjan među upućenima, ove je sezone dobio novo lice i novi potpis na tanjuru…

U okruženju opojnih mirisa mediteranskog bilja i impresivne arhitekture ljetnikovca, očekuje se prije svega autentično gastronomsko iskustvo, na nenametljivo profinjen način.

I kao da takav ambijent nije dovoljan sam po sebi, restoran Natali i ove sezone iznenadio je novim kulinarskim smjerom pod vodstvom chefa Duje Smaje.

Chef koji je svoju vještinu do savršenstva izbrusio u prestižnim Michelinovim restoranima poput zagrebačkog Noela, jorkširskog The Angela at Hetton i londonskog Petersham Nurseriesa, u Natali donosi filozofiju intimnog hedonizma, spajajući mediteransku tradiciju i suvremene kulinarske tehnike.

Chef Duje Smajo

Poštujući podneblje, naglasak novog menija je na lokalnim namirnicama, ribi i povrću. No, chef Smajo ne boji se u svom gastronomskom izričaju koristiti i azijskim tehnikama i formatima kao što su bunsi, gunkan zalogaji ili fermentacije.

Među pažljivo osmišljenim jelima valja istaknuti file romba s tempurom i umakom od vongola, janjeći french rack s pireom od tartufa te vrlo kreativnu kombinaciju cikle, kozjeg sira i lješnjaka. Svaka je namirnica kraljica svoga jela.

Iza svakog jela krije se jednostavna ideja, ali bogata i promišljena izvedba svaki sastojak ima svoju ulogu i priču.

Restoran Natali nastavlja razvijati svoj smjer prema održivoj gastronomiji, s fokusom na sezonske menije te smanjenje otpada kroz inovativno korištenje namirnica.

Palace Natali u doba renesanse bio je mjesto odmora i fine umjetnosti uživanja u životu. On je to i danas, petsto godina kasnije, što je, svatko će se složiti, privilegij koji nema svoju cijenu.

U ambijentu koji slavi prirodu, baštinu i trenutke u životu koje se zauvijek pamti, restoran Natali pruža iskustvo koje poput okusa Proustovih madeleine kolačića, vraća u trenutke sačuvane u vječnosti.

Restoran Natali ostaje vjeran svojoj tišini, eleganciji i dostojanstvu prostora u kojem se nalazi. U sjeni maslina, daleko od gradske vreve, večera u zaista nezaboravnom ambijentu lako postaje doživljaj za pamćenje.

Od planiranih događanja, u jesen je najavljena posebna večera u sklopu Good Food Festivala‘Večer s poznatim chefom’ s Mariom Mandarićem, koja će se održati 18. listopada.

Foto: Katija Živković/Veronica Arevalo Allende












Slični članci