Poznati chef Melkior Bašić predstavio je novi jelovnik koji se savršeno slaže sa Staropramen pivom. Za predjelo je poslužio žgvacet od kokoši s domaćim njokima, za glavno jelo sporo pirjane juneće obraze uz krumpir, bundevu i hrskavi kikiriki, a za desert slasticu od bijele i mliječne čokolade s višnjom i sezamom…
Nakon što je prošle godine oduševio sve posjetitelje ‘Staropramen večera’, poznati chef Melkior Bašić i ove godine ide na gastro turneju po hrvatskim gradovima. Prva u nizu večera održana je sinoć, 18. rujna, u zagrebačkoj Pivani.
Za sve ljubitelje dobre hrane i Staropramen piva omiljeni chef je pripremio novi jelovnik od tri slijeda koji će poslužiti u još devet restorana diljem Hrvatske.
‘Hvala Staropramenu što me i ove godine pozvao da budem dio ovog sjajnog projekta. Atmosfera u Pivani je bila vrlo ugodna i opuštena i zaista mi je drago da su gosti uživali u svakom slijedu. Meni najdraži dio ove naše Staropramen turneje je upravo druženje s gostima i komentiranje večere koju smo im poslužili. I ove godine smo pripremili zanimljivi jelovnik koji izvrsno paše uz puni okus Staropramena i jedva čekam da ga kušaju i drugi gosti diljem Hrvatske’, rekao je chef Bašić, koji je radno iskustvo stjecao u preko 90 restorana diljem svijeta.
Za predjelo je gostima serviran žgvacet od kokoši s domaćim njokima, za glavno jelo sporo pirjani juneći obrazi uz krumpir, bundevu i hrskavi kikiriki, a za desert slastica od bijele i mliječne čokolade s višnjom i sezamom.
‘Kulinarski stručnjak, Melkior Bašić ponovo je svim gurmanima i ljubiteljima Staropramen piva pokazao kako se omiljeno pivo može savršeno sljubiti s raznim jelima, ali i postati ključni sastojak u njihovoj pripremi. S obzirom na prošlogodišnji uspjeh i izvrsne reakcije gostiju na prvoj večeri, uvjereni smo da će s lakoćom ponovno stvoriti nevjerojatnu atmosferu i oduševiti sve prisutne i u drugim gradovima’, rekla je Ema Dragojević, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare.
Ovogodišnji ciklus Staropramen večera ide dalje i već 26. rujna stiže u Slavoniju, a više informacija dostupno je na web stranici Staropramena.
Raspored večera:
- Pivnica Merlon, Osijek, 26. rujna
- Avangard restoran, Rokovci, 2. listopada
- River pub, Zagreb, 9. listopada
- Restoran Kaval, Stobreč, 16. listopada
- Restoran Butler, Zadar, 23. listopada
- Ožujsko pub Zaobilaznica, Pula, 6. studenog
- Restoran Krug, Rijeka, 13. studenog
- Nota Bistro, Dugo selo, 20. studenog
- Red Apple pub, Zagreb, 27. studenog
Foto: promo