Kada najljepše istarsko imanje Meneghetti obasja svjetlost blagdanskih lampica, njegovi vinogradi i maslinici poprimaju gotovo bajkovitu notu. Miris lokalne hrane, vino koje grije dušu i gastronomija koja pretvara svaki zalogaj u doživljaj – sve to donosi prosinac na stanciji ispunjen genijalnim adventskim programom…
Ove godine Meneghetti Wine Hotel & Winery ponovno ostaje otvoren tijekom zimskih mjeseci. Svjetski priznati hotel u Balama ima ponudu za goste koji dolaze na noćenje, ali i one koji samo žele nakratko pobjeći od gradske vreve.
U raskošno okićenom ambijentu, Meneghetti donosi kalendar događanja koji slavi blagdane kroz vino, glazbu i vrhunsku kuhinju. Svaki tjedan prosinca isprepliće se s novim iskustvima, stvarajući idealno mjesto za bijeg, opuštanje i uživanje.

Prvo događanje na redu je Wine & Friends, kada se u Meneghettijevom Wine Loungeu susreću dvije istarske gastro priče – lovranski Ganeum i Meneghetti restoran. Chefovi Robert Benzia i Ante Miletić kreirat će zalogaje koji se sljubljuju s odabranim Meneghetti vinima, dok DJ uživo stvara savršenu pozadinu.
Petkom pak možete uroniti još dublje u svijet vina na Adventskim petcima s vinarom, uz stručno vođene degustacije i obilazak vinarije s glavnim enologom.

Subote su rezervirane za Sounds & Big Bottles Nights, večeri posvećene glazbi, vinu i istinskom hedonizmu. Otvaraju se velike boce Meneghettijevih nagrađivanih vina, uživa se u profinjenom À la carte meniju i živoj glazbi koja savršeno upotpunjuje zimski sjaj restorana.
Pored toga, u Wine Loungeu se svake subote popodne održava Božićni Ritam & Terroir, spoj degustacije vina i glazbe uživo. Ovdje se istražuju Meneghettijeva vina i maslinova ulja, otkrivaju nijanse terroira i priče iza svake boce, dok DJ lagano ispunjava prostor ritmom.

Nedjelje donose posebno poglavlje – Adventske ručkove, u kojima chef Ante Miletić priprema trodijelni meni inspiriran sezonom. Opuštena atmosfera, miris svježe pečenog kruha i topla svjetlost prostora čine ih savršenim mjestom za okupljanje obitelji i prijatelja.
Badnja večer obilježena je elegantnim jelovnikom od četiri slijeda, osmišljenim s pažnjom i kreativnošću, uz glazbu uživo i atmosferu koja spaja svečanost i intimnost. Sljedećeg dana, božićni ručak donosi tri slijeda koji sjedinjuju tradiciju i suvremeni gourmet pristup za malo drugačije uživanje u blagdanima.

Krunu cijelog prosinačkog programa čini The Pavilion Gala, svečani Nove godine. U raskošnom Garden Pavilionu večer započinje koktelom dobrodošlice i zvucima saksofona i violine, nastavlja se gala večerom chefa Ante Miletića i nastupom benda, a završava DJ partyjem koji traje do ranih jutarnjih sati.
Bilo da dolazite iz Istre, Kvarnera ili ste samo nakratko pobjegli s kopna, Meneghetti je ovog prosinca mjesto na kojem blagdani poprimaju novo značenje. Mjesto gdje se spajaju miris vina, glazba, topla svjetlost i onaj osjećaj čiste sreće koji donosi samo zima u Istri.
Sve detalje o prosinačkom programu potražite OVDJE.







Foto: Meneghetti