Kad se udruže vina s potpisom renomirane istarske vinarije Meneghetti i spretne ruke cijenjenog chefa Hrvoja Kroflina onda je rezultat nesumnjivo gastro highlight mjeseca –
ekskluzivna večera kojom se slavio istinski hedonizam, ona o kojoj će se još dugo pričati…
Istinsku gastronomsku poslasticu proteklog vikenda priredili su u zajedničkoj organizaciji mondeni zagrebački restoran Mano2 i renomirana istarska vinarija Meneghetti, čije su etikete prepoznate i na svjetskoj vinskoj karti čijem zovu ne mogu odoljeti ni oni najistančanijeg ukusa.
U istarskim Balama krije se dobro znano luksuzno imanje Meneghetti koje očaravajućim ambijentom, bogatom gastronomskom ponudom i jedinstvenim sadržajem iz godine u godinu privlači hedoniste iz cijelog svijeta, a 18. ožujka otvorit će vrata dok su ona nove impresivne Meneghetti vinarije i kušaonice u formi tzv. soft openinga prve goste već oduševila.
Večera je započela riječima dobrodošlice gastro znalca Hrvoja Petrića, potom sommelliera s Meneghettija Filipa Božića, ali i Miroslava Pliše, suvlasnika i generalnog direktora luksuznog istarskog hotela Meneghetti.
Pogled na jelovnik i vinsku kartu bili su dovoljni da se osjeti istinsko uzbuđenje zbog onog što će se naći na tanjurima i u čašama jer su se u njima redala raritetna vina, ali i ona koja će tek doći na tržište.
Osim u pomno biranim delicijama chefa Hrvoja Kroflina pedesetak uzvanika uživalo je u biranim vinima renomirane istarske vinarije Meneghetti među kojima je zvijezda večeri bila nova vinska etiketa, zasigurno najprestižnija iz vinarije Meneghetti – Val Gambalera iz 2015.
Riječ je o izuzetnom karakternom crvenom vinu duboke rubin crvene boje, čiji je miris mješavina tamnog i crvenog bobičastog voća sa začinskim i čokoladnim notama. Duboko, kompleksno i izravno, sa snažnim i dugotrajnim aromatskim završetkom okusa ovo vino opisati se može u dvije riječi – elegantnim i slojevitim.
Da nepce svakog gosta u potpunosti bude razmaženo, jela koja su te večeri izlazila iz kuhinje renomiranog restorana Mano2, te da se oplemenjuju odgovarajućim vinima, zadužen je bio nagrađivani sommelier Filip Božić, priznati poznavalac vina.
Chef Hrvoje Kroflin pripremio je raskošan menu sljubljen s premijernim godištima, ali i novom etiketom koju su već sada mnogi znalci proglasili možda i najboljim crvenim hrvatskim vinom – Val Gambalera iz 2015., koje se serviralo uz senzacionalni Wagyu Stockyard silver ribeyem, čičoke, Perigordom s reduciranom Madeirom i crnim trubačama, paljenom brokulom s domaćim ponzu umakom i uljem lješnjaka.
Od premium etiketa, tijekom večeri gosti su uživali i svjetski poznatom crvenom vinu Meneghetti Red punog tijela, jake i guste konzistencije, koje je ujedno zrelo i uravnoteženo, dok je od bijelih vina njihov – Meneghetti White, dugotrajne i intenzivne arome, bilo jedno od hvaljenijih i prepoznatih.
Pogledajte FOTO galeriju:
Foto: Matej Paluh/promo