Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Doznajte zašto su voćni sendviči s malo javorovog sirupa ili meda trenutno najveći gastronomski hit!

Na sam spomen sendviča mnogi će odmah pomisliti na klasiku: salama, sir, majoneza i malo povrća, no gastro moda toliko toga krije iza tog famozno jednostavnog jela da je zapravo krajnje vrijeme da malo promijenimo pogled, i kušamo nešto toliko sočno , slatko i jednostavno, da će vam pomisao na sendvič zauvijek biti promijenjen.

Donosimo pregršt ideja kako uživati u doista nikad slasnijim sendvičima s kojima ćete lako ubiti ‘dvije muhe’ – najest ćete se i u jednom pojesti i desert. Za doručak i večeru dušu dali…

A fora je toliko jednostavna, da doista ne može biti jednostavnija.

 

@recipesofholly

Treba vam kruh ili pecivo, koje god vrste odabrali, mekani ili onaj s cjelovitim žitaricama, malo nadjeva – uglavnom se koristi kremasti sir s dodacima ili maslac od kikirikija koji će biti savršena podloga.

Zdrava, dovoljno ljepljiva da voće (po izboru!) ne bježi, tek lagano prokuhano da se dobro sjedini, ili lagano prepečeno i za kraj malo ukusnog začinskog bilja poput ružmarina ili svježeg bosiljka.

 

@recipesofholly

U kremasti sir slobodno možete dodati i ukusan kokos, zasladiti ga po želji, ako baš treba, ili voće na koncu jednostavno preliti s malo javorovog sirupa ili meda.

Ideja je doista mnogo, na vama je samo da odaberete savršeno voće, a kako je ljeto u tom pogledu, s ukusnim marelicama, bobičastim voćem ili najslađim smokvama, izbora vam doista ne nedostaje.

Uostalom, uvjerite se i sami koliko zamamno izgledaju, toliko da samo možemo zamisliti koliko su ukusni.

 

@recipesofholly

 

@anna.culina

 

@recipesofholly

 

 

Foto: Instagram





Slični članci