Make your day different

Logo Cover

Najmoćnija žena svijeta otkrila mnoge pikanterije iz života sa suprugom Billom Gatesom: ‘Ništa u našem životu nije slučajno!’

Memoari Melinde Gates, jedne od najbogatijih i najmoćnijih žena svijeta, supruge osnivača Microsofta Billa Gatesa, koji su konačno ugledali svjetlost dana otkrili su mnoge zanimljive detalje iz života jedne od najutjecajnijih obitelj svijeta, a javnost je posebno zaintrigirao stil kojim je knjiga napisana i u kojem je zapravo otvoreno i iskreno otkrila sve.

Knjiga ‘The Moment Of Lift: How Empowering Women Changes The World’, odnosno memoari koje je o svojoj obitelji nedavno objavila jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena svijeta, supruga osnivača Microsofta, 63-godišnjeg Billa Gatesa, Melinda Gates, podigli su veliku buru u javnosti, a slavni par još više približili običnom puku.

Nakon toliko otkrivenih detalja i priznanja, ovih su dana, kao par i kao obitelj, opet u velikom fokusu javnosti.

Knjiga sama govori o nikad ispričanim detaljima njihovih privatnih života, a iako je namjera Melinde Gatesa bila, među ostalim, istaknuti njezinu osobnu borbu za jednakost, memoari se danas iščitavaju i zbog drugih detalja.

 

@prabook_books

Naime, iako slovi kao jedna od najmoćnijih žena svijeta koju se često i naziva suosnivačicom Microsofta, činjenica je da je 54-godišnja Melinda Gates zapravo već dugo vremena posvećena isključivo obitelji te da nakon godina koje je provela u Microsoftu kao menadžerica nikada nije požalila trenutak kada je dala otkaz.

Bill Gates i Melinda u doba osnivanja Microsofta bili su u vezi sedam godina. Vjenčali su se 1994. godine, a nakon dvije godine Melinda je slučajno zatrudnjela s njihovim najstarijim djetetom, danas 23-godišnjom Jennifer Katharine Gates.

U to vrijeme oboje su bili posvećeni isključivo karijerama, pa je suprugu ispočetka bilo teško priznati trudnoću, no nakon pomnog razmišljanja ipak je shvatila da dalje više neće moći živjeti onako kako su do tada.

 

@prabook_books

Tada mu je, na povratku s poslovnog puta u Kinu, saopćila da je trudna i da se nakon poroda više neće vraćati na posao.

‘To nije tempo kojim se može odgajati dijete. Rekla sam mu da smo dovoljno sretni i ovako te da će nam samo njegova plaća dostajati da podiže obitelj koju smo zapravo planirali proširiti. Ali ti su planovi ipak morali pričekati 10 godina rada i odricanja, da bi se nakon početnih uspjeha mogla okrenuti djeci.’

 

@nytopinion

Iako je to značilo kraj njezine karijere, baš onako kako svijet i očekuje u takvim trenucima, da žena odustane od posla i brine od djeci dok se suprug skrbi o svemu, Melinda je svoju odluku rađe smatrala vlastitim izbor, a ne obavezom ili moranjem.

I zato nije niti požalila što se u potpunosti posvetila obitelji, a nakon najstarijeg djeteta, uslijedila su i druga djeca. Ali nijedno nije stiglo slučajno, i to baš u razmaku od tri godine.

 

@melindafrenchgates
@jenniferkgates

Nakon što se rodila Jennifer Katherine, tri godine kasnije stigao je i danas 19-godišnji Rory John, a potom i 16-godišnja Phoebe Adele, jer su upravo tako i planirali.

 

@melindafrenchgates

 

@bill_gates_jnr_

 

@phoebe.adele.gates.fans.club

‘Svjesna sam da se i zbog toga možemo smatrati stvarno pravim sretnicima jer smo djecu dobili upravo onako kako smo željeli i planirali, što je, znam, stvarno sretna okolnost, baš kao i činjenica da nam se dijete nije dogodilo, niti se po ikome trebalo dogoditi ranije. To je možda naša prednost, što živimo u razvijenom svijetu u kojem se obitelji doista mogu planirati’, naglasila je u memoarima Melinda Gates, jer su je zbog te činjenice mnogi, posebno zagriženi vjernici, katolici, prilično kritizirali.

 

@melindafrenchgates

No svoje stavove nije promijenila već ih je kao osoba na čelu humanitarne Zaklade Bill i Melinda Gates, vidjela mnoge tužne prizore iz siromašnih zemalja gdje majke jednostavno nemaju nikakva prava niti na izbor niti na adekvatnu kontracepciju, s čime se nikada nije željela u potpunosti složiti.

Zato je u svojoj obitelji pokušala pronaći pravu ravnotežu kako se nikada ne bi osjećala nejednakom, iako je danas tek majka i supruga. No majčinske dužnost, znaju to mnoge majke svijeta, posebno kada oca nema po cijele dane, doista znaju biti brojne pa se nakon duljeg vremena svakodnevnog hendlanja s troje djece ipak požalila suprugu.

A on je tada automatski odlučio preuzeti na sebe barem dio odgovornosti.

 

@glblctzn

‘Počeo je on voziti djecu u školu i vrtić, i zanimljivo je da sam nakon nekog vremena vidjela da moja djeca više nisu jedina koju očevi voze na svoje dužnosti. I tada su mi druge majke priznale kako je upravo Bill tada postao svojevrsna inspiracija i drugim očevima koje su u sve većoj mjeri počeli sami dovoziti svoje djecu. Drago mi je zbog toga, što smo svojim primjerom uspjeli djelomično promijeniti i svijest naše zajednice, a upravo je to ta jednakost kojoj sam uvijek stremila’, priznala je u memoarima u kojima je otkrila i druge detalje kojima je postigla još bolju ravnopravnost u vlastitoj obitelji.

Jer iako svjesna koliko je privilegirana financijskom sigurnošću, isto je tako svjesna da je majčinska uloga, kada mama radi sve, doista teška i o toj će temi uvijek rado govoriti i na svojim humanitarnim konferencijama. Ali, i danas je svjesna još nečega; toga da njezin suprug, ma koliko mu malo vremena ostajalo u danu za obiteljske dužnosti, iste vrlo rado obavlja kako bi rasteretio suprugu.

I po tome je, također, već dobro poznat javnosti.

 

 

 

@signitysolutions

 

Foto: Instagram





Slični članci