Ako ne pijete šampanjac s pomfritom, tad ga svakako pijete na pogrešan način! Tvrde to čak i stručnjaci u Moet & Chandon! Doznajte zašto……
Jeste li ikada probali šampanjac s pomfritom? Jer ako niste, onda sve činite pogrešno. Kada je riječ o otmjenoj hrani, skupo-jeftine kombinacije mogu dovesti do iznenađujućih ugodnih iskustava. Na primjer, ako nikada niste jeli kavijar s čipsom, propustili ste veliku stvar.
Marie-Christine Osselin, voditeljica komunikacija za vina Moët & Chandon, izjavila je nedavno za ‘The Drinks Business’ da je pomfrit jedno od najboljih jela koje se može sljubiti s čašom šampanjca.
Prema njezinom stručnom mišljenju, slanost i hrskavost pomfrita savršen su dodatak finim mjehurićima šampanjca i njegovoj žestokoj kiselosti. Ali, nemojte slučajno spajati čašu šampanjca s pomfritom od sira. ‘Šampanjac je vino koje traži jednostavne sastojke i ne više od tri okusa’, rekla je Osselin.
Zapravo, jedno od najpoznatijih predjela u prestižnom restoranu Sylvainu u New Orleansu je upravo šampanjac i pomfrit.
‘Savršena kombinacija’, Delamotte Brut i ručno narezani krumpirići, na jelovniku za 50 ili 90 dolara, ovisno želite li veliku ili malu porciju.
I stoga, nema nam druge nego poslušati savjet, i već danas probati tu čarobnu formulu.
Fotografije: Instagram