Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Slatke čokoladne krafne bez jaja, glutena i kompliciranja

Slatke čokoladne krafne zvuče odlično, ako ih kupite i izbjegnete proceduru, no ovaj će vas recept oboriti s nogu upravo svojom jednostavnošću! Jeste li probali neke fine kolače bez jaja? Mi jesmo, a to su upravo ove super sočne čoko krafne! Taman za poklade koje se približavaju…

Evo jednog preslatkog čokoladnog recepta za sve koji su alergični na jaja ili za sve koji vole vegansku kuhinju.

Čokoladne krafne koje se brzo pripremaju: samo promiješajte suhe sastojke, usipate mokre sastojke pomiješajte i pečete.

 

@joseoriola

Evo što će vam trebati:

Sprej za kuhanje
6 žlica (45 g) brašna
1/4 šalice (54 g) šećera
1 žlica + 1 čajna žličica (9 g) kakao praha
1/8 čajne žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1/4 šalice vode
1 žlica biljnog ulja
3/4 žličice bijelog octa

 

@breakfastwithgema

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 °C. Poprskajte posudu za krafne sprejom za kuhanje ili premažite maslacom.

Napravite tijesto: u velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Ulijte vodu, ulje, ocat i vanilijin prah. Mutite sve dok ne dobijete glatku smjesu bez mrvica.

Napunite kalupe za krafne, obzirom da se ne dižu kao i obične, pazite da ne napunite kalupe s premalo smjese.

Pecite 12-14 minuta, možete provjeriti čačkalicom da li je tijesto u sredini gotovo. Pustite da se ohlade oko 2 minute, a zatim ih premjestite na žičani stalak i ostavite ih da se potpuno ohladi prije glaziranja. Za glazuru možete koristiti neki svoj omiljeni dodatak, mi preporučujemo kokosovo ulje i šećer u prahu.

 

@i_want_the_works

 

 

Fotografije: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci