Ako za Badnjak pripremate riblji klasik – bakalar tada jednostavno morate isprobati onaj za bakalar bianco prema recepturi kulinarske zvijezde chefa Hrvoja Zirojevića
Badnjak bez bakalara gotovo da je nezamisliv. Zato vam donosimo recept chefa Hrvoja Zirojevića koji je već mnoge (provjereno!) oduševio.
Sastojci:
400g KUHANOG MESA BAKALARA
800g SIROVOG NAULJENOG KRUMPIRA
2 dcl MASLINOGOG ULJA
1dkg SOLI
1dkg PAPRA
5dkg PERŠINA
5dkg ČEŠNJAKA
Priprema: Bakalar pomoćiti u vodi, uz svakodnevno (po više puta na dan) mijenjanje vode. Kuhamo ga uz dodatak povrća da malo umanjimo specifičnu snagu mirisa bakalara.
Savijet: Ako želimo da nam bakalar ostane svijež i bijele boje možemo dodati malo mijeka na to te ćemo time dobiti svjetlinu samoga mesa. Savjet za tući krumpir, staviti što više maslinovog ulja, a prethodno ga dobro odijediti kada smo ga skuhali.

Foto: Promo