Vrhunski chefovi ekskluzivno predlažu jela koja spajaju tradiciju sa suvremenom kuhinjom. Jela koja će oduševiti naše najmilije. Nakon proslave 20 godina u Hrvatskoj, KOTANYI otvara vrata jedinstvenog GOURMET Kluba u Zagrebu. Prostora namijenjenog razmjeni iskustava i znanja, za sve one koji u kuhanju uvijek iznova pronalaze nove izazove i zadovoljstvo. Danas vam stoga donosimo recept za carpaccio od tune s jetrom od grdobine prema recepturi chefa Hrvoja Zirojevića, prijedlog za blagdansku trpezu.
Sastojci:
400g TUNE
100g JETRE OD GRDOBINE
1dcl ALCETO BALSAMICO
1dcl SOJA UMAK
10dkg CIKLE
10dkg LUKA
5dkg PISTACIJA
1dkg SOLI
1dkg PAPRA
1dcl MASLINOVOG ULJA
Priprema: Pripremimo marinadu u koju umoćimo sirovu tunu s jetrom od grdobine. Za marinadu je potrebno: alceto balsamico, soja umak i maslinovo ulje. Držati meso u marinadi 2 minute.
Savjet: Grdobinu je uvijek dobro malo izpeći. Ako se želi aromatizirati, može se dodati malo butarge od ribe jer na taj način dobivamo aromatičnost.

Foto: Promo